Claudiu Zamfir

Măsura 2: S-au trimis deja notificări de contractare până la numarul RUE 16.850. Situația plăților la zi

Thumbnail

Plățile de granturi de capital de lucru către beneficiarii Măsurii 2 au încetinit semnificativ în ultima săptămână, dar vestea bună este că deja s-au trimis noi notificări pentru contractare, până la numărul de ordinul RUE 16.850, confirmându-se informațiile publicate anterior de StartupCafe.ro.

La Măsura 2, în ultima săptămână, au fost plătite 126 firme cu suma totală de 25,1 milioane de lei, adică aproape 5,2 milioane de euro, la cursul de schimb folosit în program.

Vestea bună este însă că s-au trimis notificări și urmează să fie contractate firmele admise până la numărul RUE 16.850 inclusiv. Situația oficială publicată vineri de Ministerul Economiei confirmă astfel informațiile publicate anterior de StartupCafe.ro.

Vineri, 27 august 2021, situația la Măsura 2 - capital de lucru este următoarea:

  • 12.613 firme și-au primit granturile de câte 2.000-150.000 de euro, de anul trecut până vineri, 27 august 2021. Suma totală plătită se ridică la 3,5 miliarde de lei (723,58 milioane euro, la cursul folosit în program).
  • alte 952 firme au primit notificări pentru contractare și trebuie să semneze contractele în perioada imediat următoare. De la primirea contractului în aplicația electronică pentru granturile IMM, aceste firme au la dispoziție maximum 20 de zile să semneze electronic contractele și să le reîncarce în sistem cu dovada cofinanțării de 15%.
  • alte 109 firme au semnat contractele, dar acum așteaptă să li le semneze și agenția IMM, ca să poată primi banii și să se apuce de cheltuieli.
  • alte 233 firme au contractele de finanțare semnate și așteaptă banii în conturile de grant, să poată începe cheltuielile.
  • 2963 de aplicanți sunt acum acceptați în lista de așteptare. Cei care nu prind finanțare din bugetul actual va trebui să aștepte alocarea React EU, care este în pregăture la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. De la numărul de ordine RUE 16851 încep aceste firme. Câteva dintre ele ar putea prinde buget și din alocarea actuală, în funcție de modul în care se vor desfășura plățile.
  • 28 de firme sunt în clarificări.
  • 5.328 de aplicanți au fost respinși.

Descarcă de AICI documentul Excel cu situația la zi de la Măsura 2, la data de 27 august 2021.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2315
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri