Claudiu Zamfir

Măsura 2: De ce își publică antreprenorii anunțurile pe StartupCafe.ro

Thumbnail

Beneficiarii de ajutoare de stat din Măsura 2 care obțin granturi peste 10.000 de euro trebuie să publice în presa online sau tipărită anunț / comunicat la începutul și la finalul proiectului, însă această obligație poate fi transformată într-o oportunitate de a căpăta vizibilitate într-o comunitate antreprenorială relevantă, pe StartupCafe.ro.

Conform procedurii de implementare a Măsurii 2- granturi de capital de lucru, art. 6.12, „toate proiectele cu valoarea grantului mai mare de 10.000 euro sunt obligate sa realizeze cel puțin un Anunț/comunicat de presa privind începerea și finalizarea proiectului”.

Cheltuiala cu aceste comunicate de presă este obligatorie, dar se acoperă din ajutorul nerambursabil, fiind eligibilă în limita a 3.000 lei/buc (asistență nerambursabilă maximă inclusiv TVA) - conform Ordinului 1475/3.12.2020 al ministrului Fondurilor Europene (pagina 16 a documentului atașat la finalul articolului) și  Îndrumarului pentru Ministerul Economiei, la Schema de ajutor de stat COVID.

Aceasta înseamnă că se pot cheltui din grantul din proiect până la 3.000 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare dintre cele două comunicate obligatorii. Adică mai mult de 600 de euro (inclusiv TVA) pe comunicat, eligibili din proiect.

StartupCafe.ro oferă beneficiarilor Măsurii 2 serviciul de publicare a comunicatelor la prețul de 150 de euro (fără TVA) pe bucată. La un pachet de 10 comunicate, prețul total este de 1000 de euro (fără TVA), adică 100 de euro (fără TVA) pe comunicat.

Serviciul nostru include:

  • Publicarea comunicatului de presă pe StartupCafe.ro, în secțiunea Anunțuri: proiecte europene din bara de meniu a site-ului.
  • Comunicatul apare minimum 24 de ore și pe pagina principală (home page) a StartupCafe.ro.
  • Textul va conține și un link do-follow către site-ul beneficiarului (dacă are site propriu).
  • Dacă beneficiarul are un logo, acesta va fi afișat ca ilustrație la articol (alături de elementele de identitate vizuală obligatorii, din programul de finanțare).
  • Astfel, brandul beneficiarului va fi expus pe o publicație cu profil antreprenorial care, în anul 2020, a avut 5,99 milioane de utilizatori (conform Google Analytics).
  • În plus, comunicatul va fi distribuit și pe pagina de Facebook a StartupCafe.ro, o comunitate antreprenorială de peste 47.000 de urmăritori.

Pentru publicare anunțuri/comunicate pe StartupCafe.ro trimite solicitare pe adresa de e-mail:

contact@smilemedia.ro

IMPORTANT: Conținutul și elemente grafice pentru identitatea vizuală cerute de regulamente, la publicarea anunțurilor/comunicatelor de presă, vor fi furnizate de client.

Anunțurile/comunicatele de presă vor fi marcate, în titlu, cu [P] și vor fi afișate public astfel:

  • integral, pe o pagină individuală (de articol), din secțiunea Anunțuri Proiecte Europene
  • într-un modul simplificat, cu titlu și imagine, pe pagina secțiunii Anunțuri Proiecte Europene.

Beneficiarii pot să își realizeze anunțurile/comunicatele de presă folosind modelul de la Ministerul Economiei.

Cum se face comunicatul de presă- model oficial

Oferta completă a StartupCafe.ro pentru beneficiarii de la Măsura 2:

Thumbnail

 

2020.12.04_Ordin 1475-2020 - Completarea Ghidului by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
17223
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Emanuela
Sirlincan
La masura 2, cheltuiala cu publicarea anunturilor de demarare-finalizare NU este eligibila, fapt care va poate fi confirmat de orice AIMMAIPE si de operatorii de la call-centerul MEEMA!
Claudiu
Zamfir
Anuntul/comunicatul pentru începerea și pentru finalizarea proiectului în cadrul Măsurii 2 ESTE cheltuială eligibilă în schema de ajutor de stat COVID, conform Ordinului 1475 din 3.12.2012 al Ministrului Fondurilor Europene, care completează Ghidul solicitantului (pagina 16 a ordinului, atasat la finalul articolului de fata). Această prevedere a fost clarificată în mai multe rânduri de către autoritățile implicate. Din păcate, dvs. ati fost indus in eroare de catre cineva, cum ca nu ar fi cheltuiala eligibila. Daca asa v-a spus un functionar la call center, inseamna ca acel functionar v-a indus in eroare, probabil s-a uitat doar pe lista de cheltuieli din procedura de implementare a Masurii 2, fara sa tina seama si de Ghidul intregii scheme de ajutor de stat COVID. In cazul dvs, un functionar, la un moment dat, a facut o eroare, lucrurile acestea se pot intampla, si functionarii sunt oameni si pot face o greseala, la un moment dat. Multumim pentru sesizare. Succes!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri