Claudiu Zamfir

Ajutoare de stat: Cum se face comunicatul de presă- model oficial

Thumbnail

Firmele mici și mijlocii (IMM) și alți beneficiari de ajutoare de stat din schema de sprijin pentru redresare din criza COVID-19 își pot realiza comunicatele de presă/anunțurile obligatorii de începere a proiectelor cu un model oficial publicat de Ministerul Economiei, la Măsura 2-granturi de capital de lucru.  

În conformitate cu art.  6.12. din Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”, toate proiectele cu valoarea grantului mai mare de 10.000 euro sunt obligate să realizeze cel puțin un Anunț/Comunicat de presă privind începerea și finalizarea proiectului din procedura de implementare a măsurii 2, instituită prin OUG nr 130/2020.

Descarcă de AICI un Model de comunicat de presa pentru beneficiarii de la măsura “Granturi pentru capital de lucru”

În mod similar, când va fi cazul, modelul va putea fi folosit și la Măsura 3 - Granturi pentru investiții, cu modificările corespunzătoare denumirii măsurii. La Măsura 3 este prevăzută și cheltuială eligibilă în valoare de maximum 3000 lei (TVA inclus) cu aceste comunicate de presă.

Anunțul/comunicatul de presa privind începerea și finalizarea proiectului  se realizează, astfel, conform Manualului de identitate vizuala pentru Instrumente Structurale 2014-2020 în România.

Descarcă de AICI varianta revizuită (ianuarie 2018) a Manualului de identitate vizuala pentru Instrumente Structurale 2014-2020 in Romania.

Descarcă de AICI diverse sigle folosite în comunicatele de presă din proiectele europene.

Acestea sunt principalele reguli de realizare a anunțurilor/comunicatelor de presă:

La începutul şi la finalizarea unui proiect cofinanțat din Instrumente Structurale, vor fi publicate în mass-media și pe site-ul instituției/ organizației (dacă există un astfel de site) anunțuri sau comunicate de presă privind începerea/ terminarea implementării proiectului.
Informaţiile şi elementele grafice obligatorii pentru un anunț/ comunicat de presă sunt:
1. setul obligatoriu de însemne grafice compus din emblema UE, sigla Guvernului României şi sigla Instrumentelor Structurale în România, poziţionate conform regulilor din secţiunea Sigle şi poziţionarea acestora;
2. data, în partea de sus dreapta;
3. titlul, în partea de sus, la mijloc;
iar în corpul anunțului sau comunicatului de presă:
4. numele beneficiarului proiectului;
5. care este scopul/ obiectivul general al proiectului;
6. care sunt rezultatele așteptate/ finale în urma implementării proiectului;
7. valoarea totală a proiectului, așa cum apare în contractul/ decizia de finanțare, precum și valoarea cofinanțării UE;
8. data începerii și data finalizării proiectului;
9. codul MySMIS/ codul proiectului;
10. fraza „Proiect cofinanţat din Fondul ... prin Programul Operaţional ...”;
11. datele de contact ale beneficiarului ca entitate juridică în partea de jos a documentului (website, email, telefon, fax, adresă etc. după caz, în funcţie de modalitatea prin care acesta doreşte să fie contactat).

 

Parallax

Vizualizari
23114
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
George
Alexandu
Intrebare : Valorea grantului primit de la MEEMA este: 9300 EUR iar cofinantarea este de 1350 EUR in acest caz sunt obligat să realizez Anunț/Comunicat de presă privind începerea și finalizarea proiectului, va rog?
Claudiu
Zamfir
Nu sunteti obligat
poza de profil
Judith
Gyorfi
poza de profil
Judith
Gyorfi
Buna ziua!
Pentru microgranturi (2000 eur) nu exista obligatia postarii unor comunicate?
Va multumesc!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri