Claudiu Zamfir

Re-open EU, acum și aplicație de mobil, pentru informații de călătorie, pe timp de COVID-19

Thumbnail

Populația poate acum să acceseze informații privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie în toate statele membre ale UE, printr-o aplicație de mobil Re-open EU, lansată de Comisia Europeană, luni, la 6 luni după platforma web cu același nume.

Aplicație mobilă Re-open EU este disponibilă gratuit pentru telefoanele cu Android și iOS. Platforma web Re-open EU, lansată la jumătatea lunii iunie, a fost vizitată de aproape 8 milioane de ori .

Re-open EU este un ghișeu unic care oferă informații cuprinzătoare și actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie în toate statele membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Utilizatorii pot obține cele mai recente informații privind măsurile naționale de carantină, cerințele de testare și aplicațiile mobile de depistare a contacților și de avertizare privind coronavirusul. 19 state UE au dezvoltat aplicații de depistare a contacților COVID-19, nu însă și România.

Informațiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE și se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de la statele membre. Re-open EU a fost una dintre măsurile anunțate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul și transportul, pentru a-i ajuta pe cetățeni să călătorească în condiții de siguranță, cu respectarea deplină a orientărilor în materie de sănătate.

Parallax

Vizualizari
333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri