Raluca Abrihan

Preşedintele Iohannis le cere antreprenorilor români să ajute cu materiale de protecţie

Thumbnail

"Mă adresez antreprenorilor, fiți proactivi, veniți cu idei către guvernanți", a afirmat Președintele Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă.

„Am aflat că deja există producători de ai noștri care s-au reprofilat, care vor produce măști, alții vor produce halate de protecție pentru medici, alții deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secțiile de urgență.

În acest fel, ne ocupă și acest segment și cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noștri: fiți proactivi, veniți cu idei către gurvenanți, fiindcă suntem interesați să promovăm produse românești în această perioadă cu precădere.

Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate”, a declarat Iohannis.

150.000 de măşti vor fi produse de firme româneşti a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, iar producţia ar urma să crească la 500.000 pe zi, în următoarea perioadă.

„Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.

Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi dar, de acum, și produsul finit.

Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră.

Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a notat Virgil Popescu pe Facebook.

 

Parallax

Vizualizari
392
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri