Claudiu Zamfir

Redeschiderea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie 2020 - pragul de județ și alte condiții

Thumbnail

Restaurantele și cafenele se vor redeschide în spațiile interioare de servire a clienților, de la 1 septembrie 2020, în județele în care incidența cazurilor de coronavirus COVID-19 se menține sub un anumt prag. Aceasta a decis Comitetul Național pentru Sutuații de Urgență (CNSU), joi seara.

Pragul-cheie de cazuri COVID-19 este de 1,5/1.000 de locuitori.

Barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închise la interior.

Măsurile de la 1 septembrie:

  • Toate terasele din țară vor fi închise în intervalul orar 00.00 - 06.00.
  • Se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.
  • Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori pot decide restricționarea sau închiderea activității operatorilor economici dintr-o anumită localitate, din zona de competență, dacă incidența cumulată a cazurilor din această localitate, în aceeași perioadă de timp, trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.
  • Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, pot decide reluarea activității operatorilor economici dintr-o anumită localitate, din zona de competență, dacă incidența cumulată a cazurilor din această localitate, în aceeași perioadă de timp, este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.
  •  Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, pot decide reluarea activității operatorilor economici dintr-o anumită localitate, din zona de competență, dacă incidența cumulată a cazurilor din această localitate, în aceeași perioadă de timp, este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.
  • Programul de lucru al operatorilor economici menționați nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.
  • Crește și numărul de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis.

Hotarare Cnsu Restaurante by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2267
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri