Claudiu Zamfir

Beneficiarii de fonduri UE pentru competitivitate pot să-și suspende proiectele

Thumbnail

Beneficiarii de fonduri euopene din Programul Operațional Competitivitate, prin care se finanțează și proiecte IT, de inovație sau de cercetare derulate de firme, pot să-și suspende proiectele, ca măsură de protecție anti-coronavirus COVID-19.

Printr-o instrucțiune emisă de Ministerul Fondurilor Europene - AM POC, toți beneficiarii care, din cauza răspândirii COVID-19, nu își pot derula activitățile prevăzute în contracte pot să trimite către Organismele Intermediare (OIC și OIPSI) și către Autoritatea de Management o notificare pe email prin care să solicite suspendarea derulării activităților/ implementării proiectului în momentul reluării activității normale a instituției/ firmei.

Această solicitare trebuie să fie semnată de reprezentantul legal și să fie însoțită de o justificare, a comunicat Ministerul Fondurilor Europene.

Adresele de email la care pot fi trimise notificările sunt:

Autoritatea de Management (AM): secretariat.poc@fonduri-ue.ro

Organismul Intermediar de Cercetare (OIC): hg6.dgoi@research.gov.ro

Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale (OIPSI): fonduri.oipsi@comunicatii.gov.ro

În cel mult 10 zile calendaristice după ce autoritățile declară că a fost eliminat riscul de răspândire a COVID-19, beneficiarii trebuie să depună la Organismul Intermediar responsabil, spre aprobare, un plan de acţiuni de recuperare a întârzierilor provocate exclusiv de această situaţie specifică.

Instrucțiunea prevede luarea tuturor măsurilor care se impun pentru protejarea persoanelor implicate în implementarea proiectelor. Așadar, vor fi anulate întâlnirile cu beneficiarii, audienţele precum şi vizitele la faţa locului până situaţia va permite derularea acestora în condiţii de siguranţă.

Organismele intermediare vor menţine legătura cu beneficiarii proiectelor prin intermediul canalelor de comunicare la distanţă.

instructiune POC by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
373
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri