Claudiu Zamfir

Fonduri europene de 5,7 milioane de euro pentru decontaminarea siturilor afectate de poluare

Thumbnail

Zonele din România afectate de poluarea istorică vor putea fi decontamnate prin proiecte europene finanțate din fonduri nerambursabile în valoare de 5,7 milioane de euro, bani asigurați în acea mai mare parte din Politica de coeziune a Uniunii Europene, printr-un apel lansat luni de Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectele se pot depune în sistemul electronic MySMIS 2014 în perioada 9 iulie 2018 - 31 decembrie 2020, în cadrul apelului privind decontaminarea siturilor poluate istoric, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură  mare (POIM), Axa prioritară 4. Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul Specific 4.3. Reducerea suprafețelor poluate istoric.

Pot derula proiecte, ca solicitanți eligibili „autorităţile publice sau alte organisme publice, inclusiv structuri subordonate acestora, pentru situri contaminate istoric aflate în proprietate sau puse la dispoziţia acestora de către proprietar – printr-un act juridic - în vederea implementării proiectului”.

Bugetul total al apelului de proiecte este de  5.716.409 euro. Solicitanții autorități publice centrale vor putea primi 85% din cheltuielile eligibile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 15% se va suporta din bugetul de stat. În cazul autorităților locale, acestea trebuie să vină cu 2% din bugetul propriu, peste care vor primi 13% de la bugetul de stat și 85% prin FEDR.

Costurile aferente managementului de proiect (cheltuieli salariale, dotări și servicii de management de proiect externalizate) nu vor depăși 1%  din valoarea proiectului.

Aceste proiecte ar putea fi și o oportunitate pentru firmele private care pot primi contracte de lucrări sau pentru furnizarea unor bunuri necesare pentru derularea decontaminărilor.

Mai multe amănunte AICI

Ghidul Solicitantului by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
599
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri