Ovidiu D. Popica
Institutul European din România, în parteneriat cu HotNews.ro-Startupcafe.ro, implementează din aprilie 2018 proiectul Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România. Proiectul promovează în rândul publicului român proiectele de succes, cele mai bune practici, lecțiile învățate și oportunitățile asociate implementării politicii de coeziune a UE.
Acest proiect este răspunsul participării celor doi parteneri la apelul lansat de Direcția Generală Politică Regională și Urbană în luna septembrie 2017, pe tema „Sprijin pentru acțiunile de informare referitoare la politica de coeziune a UE”.
Proiectul – denumit generic EuroIMPACT - va fi implementat pe o perioadă de 12 luni, iar principalele sale obiective sunt:
sensibilizarea opiniei publice din România cu privire la instrumentele politicii de coeziune a Uniunii Europene și la impactul pe care îl are aceasta asupra dezvoltării țării;
facilitarea dezbaterilor și a schimbului de experiență între părțile interesate relevante în ceea ce privește proiectele finanțate de UE, actuale și viitoare.
campanie de informare și comunicare online la nivel național,
un eveniment internațional de informare și comunicare de trei zile la București, menit să revitalizeze percepția publicului, încrederea și înțelegerea politicii de coeziune a UE în România.
Implementarea proiectului va permite cetățenilor, beneficiarilor din trecut și potențialilor beneficiari ai fondurilor UE, să învețe, să dezbată, să împărtășească și să facă schimb de cunoștințe și experiențe relevante părților interesate legate de rezultatele politicii de coeziune a UE.
În particular, accentul va fi pus pe modul în care a contribuit politica de coeziune la creșterea locurilor de muncă în România, impactul asupra creșterii economice și a investițiilor la nivel regional și național și efectele sale, în general, asupra îmbunătățirii calității vieții cetățenilor.
StartupCafe.ro va publica în perioada campaniei de comunicare online, periodic, articole despre politica de coeziune, oportunități de finanțare cu ajutorul fondurilor europene precum și o mini-serie video despre exemple de bune practici în utilizarea banilor europeni: proiecte realizate, afaceri dezvoltate cu fonduri europene, experiența unor beneficiari care și-au dus la bun sfârșit proiectele cu finanțare europeană.
Mai multe informații despre proiect se pot găsi pe paginile web ale celor doi parteneri: Institutul European din România, secțiunea Proiecte în afaceri europene și HotNews.ro - StartupCafe.ro, în secțiunea ”Bani Europeni”.