Claudiu Zamfir

2 milioane Euro în ajutorul antreprenorilor români, pe drumul de la prototip la produs comercial

Thumbnail

Antreprenorii români vor putea primi sprijin pentru testarea prototipurilor și pentru îmbunătățirea viabilității lor pentru piață, printr-un proiect european de 2 milioane de euro, a informat Comisia Europeană într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

În acest proiect, „Regiuni mai inovatoare”, un grup de experți va ajuta cele opt regiuni ale României să-și îmbunătățească capacitatea de inovare și să consolideze cooperarea dintre centrele de cercetare și firme, în scopul dezvoltării de produse inovatoare pentru piață. Acest proiect este lansat în cadrul inițiativei „Catching up Regions” (inițiativa privind convergența regiunilor), care ajută regiunile cu venituri și creștere reduse să ajungă din urmă restul Uniunii Europene.

Experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale vor ajuta regiunile României:

  • să sprijine antreprenorii din toate regiunile României pentru ca aceștia să poată testa și îmbunătăți viabilitatea comercială a prototipurilor lor, în vederea creării unei rezerve solide de proiecte pregătite să primească finanțare europeană și națională în viitor;
  • să sprijine echipele de cercetare selectate, cu un potențial ridicat, din regiunile nord-estice și nord-vestice, pentru ca acestea să-și poată aduce ideile inovatoare pe piață;
  • să faciliteze transferul și diseminarea cunoștințelor și a noilor tehnologii între organizațiile de cercetare și întreprinderi;
  • să promoveze cooperarea dintre sectorul public și cel privat, ajutând organizațiile publice de cercetare din regiunile nord-estice și nord-vestice să multiplice și să îmbunătățească serviciile de cercetare și inovare furnizate întreprinderilor.

Proiectul va fi realizat până la sfârșitul anului 2020 și beneficiază de un buget de 2 milioane EUR din Fondul european de dezvoltare regională. În cadrul Programului Operațional Regional pentru perioada 2014-2020 mai sunt încă disponibile fonduri de 110 milioane EUR pentru sprijinirea activităților de cercetare legate de specializarea inteligentă și de transferul de tehnologie.

De asemenea, printr-un alt proiect, experții Comisiei și ai Băncii Mondiale vor ajuta reședințele de județ din România să dezvolte legături mai strânse cu periferiile lor și să utilizeze finanțarea UE pentru proiecte care să aducă beneficii întregii zone urbane, nu numai centrului economic principal. De exemplu, experții vor studia modul de extindere a rețelelor de transport urban sau felul în care s-ar putea îmbunătăți cooperarea în domeniul serviciilor publice pentru a le face mai accesibile.

Parallax

Vizualizari
626
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri