Ovidiu D. Popica

Tremend intră în parteneriat cu Mellanox pentru design si verificare de microcipuri. 50 de job-uri noi pentru informaticieni

Thumbnail

Tremend, companie românească de software va furniza servicii de design si verificare de microcipuri în urma unui acord cu Mellanox Technologies, furnizor de vârf în soluții de conectivitate end-to-end dedicate serverelor și stocării de date, se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Inginerii Tremend vor lucra împreună cu experții Mellanox pentru a realiza următoarea generație de procesoare și switch-uri de rețea, ce sunt folosite de către majoritatea supercomputerelor din Top 500 și de 90% din serviciile cloud de top de pe Internet.

Tremend devine astfel una dintre puținele companii din România ce are capacitatea de a performa în acest domeniu ultra specializat și, grație acestui acord, va oferi aproximativ 50 de noi poziții în cadrul echipei sale, în următorii doi ani, se precizează în comunicat.

Absolvenți de informatică, matematică și electronică vor avea posibilitatea să se specializeze într-un domeniu de vârf, cum este designul și verificarea de chipuri pentru cele mai rapide și avansate produse de networking de pe piață.

“Avem de-a face cu un parteneriat ce sporește implicarea noastră în industria de semiconductori și ne conectează cu un segment de avantgardă al serviciilor de hardware și software. Noi credem în potențialul de creștere al pieței locale, capitalizând totodată punctele noastre tari: personal de înaltă pregătire, o echipă talentată și o compatibilitate culturală ridicată cu partenerii noștri“, spune Bogdan Nițulescu, CTO și partener Tremend.

Ingineri electroniști și informaticieni s-au alăturat deja echipei, combinând abilitățile de programare și software cu cele de hardware și circuite digitale. Abilitățile esențiale cerute vor fi în domeniul networking-ului de mare performanță, design VLSI și verificare, tehnologii folosite la baza infrastructurii de cloud și Internet.

“Suntem într-un moment propice pentru noi în ce privește dezvoltarea componentelor tehnologice de vârf și strategia pe care o urmăm țintește continuitatea. Vorbim de componente de vârf, cele mai bune din lume în categoria în care suntem. Începerea colaborării cu Tremend este o dovadă în plus a eficienței noastre operaționale și avem certitudinea că am găsit în Tremend un excelent partener, cu oameni talentați, un partener capabil să genereze creștere prin inovație pentru produsele noastre de top”, a declarat Ido Bukspan, VP al diviziei de Chip Design din cadrul Mellanox Technologies.

Melllanox Technologies este un furnizor de top pentru soluții inteligente end-to-end de interconectare InfiniBand și Ethernet și, de asemenea, servicii pentru servere, stocare și infrastructura hiperconvergentă: procesoare multicore și de rețea, adaptoare de rețea, switch-uri, cabluri, software și alte tipuri de hardware ce accelerează funcționarea aplicațiilor și maximizează rezultatele unor afaceri de pe piețe precum cele de data center, centre de calcul de mare performanță, web 2.0, cloud, securitate, telecom și servicii financiare.

Compania, fondată în 1999, este cotată pe secțiunea NASDAQ a bursei de la New York (NASDAQ: MLNX) și are sediile centrale în Sunnyvale, California și Yokneam, Israel.

Tremend are 13 ani de experiență în furnizarea de servicii de software engineering și consultanță și, în 13 ani de experiență, a implementat peste 300 de proiecte de anvergură pentru clienți din 15 țări, de pe 3 continente.

Soluțiile dezvoltate deservesc peste 60 milioane de utilizatori în sectoarele: telecom, finanțe, bănci, auto și servicii medicale. Compania folosește cele mai inovative tehnologii ale momentului, de la AI, IoT la Machine Learning și Microservicii. Cea mai importantă realizare a anului 2017 a fost extinderea peste ocean, prin preluarea companiei americane 648 Group.

Tremend a intrat, în 2016, în Deloitte Technology Fast 50 pe cea mai înaltă poziție ocupată vreodată de o companie românească. Compania de consultanță și dezvoltare de software are două sedii în România, unul în București și altul la Brașov, și un birou în Atlanta.

Citește și:

Tremend preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider a celor de la Pegas

Firma românească de tehnologie Tremend intră pentru al doilea an consecutiv în topul celor mai dinamice companii

Firma românească de tehnologie Tremend a cumpărat o firmă din Statele Unite

 

Parallax

Vizualizari
1030
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri