Raluca Abrihan

Firma românească de tehnologie Tremend a cumpărat o firmă din Statele Unite

Thumbnail

Firma românească de tehnologie Tremend a cumpărat firma 648 Group, specializată în servicii de dezvoltare web și mobile, din Statele Unite, fondată tot de români. Prin această tranzacţie Tremend spune că intenţionează să îşi consolideze prezenţa în SUA, având în vedere că printre clienţii firmei recent achiziţionate se numără companii precum Samsung sau Netflix.

După ce a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 331% în perioada 2013- 2016 și a devenit compania românească cu cea mai alertă creștere în Deloitte Technology Fast 50 CE 2016, Tremend își consolidează prezența în US prin achiziția 648 Group. Având deja clienți în 14 state din US, decizia Tremend reprezintă un pas important în strategia companiei de a-și extinde prezența în US, pe lângă alte regiuni precum UK sau țările scandinave – au anunţat reprezentanţii companiei Tremend.

648 Group oferă de peste 16 ani servicii de dezvoltare pentru platforme web și mobile, pentru companii de advertising, auto, turism, servicii financiare, retail, linii aeriene sau imobiliare din US. În acest timp, compania a dezvoltat soluții pentru companii precum Aeroportul Internațional din Atlanta, Ford, Samsung sau Netflix. Compania a fost înființată în Aliso Viejo, California.

Marius Hanganu, Managing Partner Tremend: “Între cele două companii există o sinergie în ceea ce privește cultura tehnică și experiența în a lucra cu organizații din US. Împreună, ne propunem să creștem portofoliul de clienți în această regiune, oferind soluții tehnice complexe și expertiză în Artificial Intelligence, Internet of Things, Machine Learning sau Big Data“.

Val Balănescu, fondatorul 648 Group, se va alătura companiei Tremend în calitate de VP, Business Development Americas.

648 Group a fost înfiinţată în urmă cu 18 ani şi are o prezenţă activă în Statele Unite de mai bine de 10 ani. Compania are o echipă de 30 de specialişti, o parte dintre ei lucrează în SUA, iar o parte in Europa.

"Am pregatit deja un plan de integrare a colegilor din 648 Group în Tremend. Având în vedere modelul de business similar, ne aşteptăm ca această tranziţie să fie una uşoară", a mai adăugat Marius Hanganu.

În 2017, Tremend a fost nominalizat de Inc. 5000 printre cei mai dinamici furnizori de software la nivel European. În 2016, Tremend a ocupat locul 37 în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe.

Firma are peste 12 ani de experienţă în dezvoltarea de soluții IT şi lucrează pentru companii din 15 țări și 3 continente din domenii precum telecom, retail, servicii financiare sau automotive.

"Avem deja un număr important de companii din US în portofoliu, iar odată cu prezenţa locala asigurată prin această achiziţie, ne-am propus să creştem numărul şi gradul de complexitate al proiectelor pe această piaţă. Concret, printr-o prezenţă locală activă, dorim să dezvoltam pentru companiile din US soluţii similare cu cele pe care le dezvoltăm în aceast moment pentru companii din Europa. Lucrăm de exemplu pe proiecte de mobile banking, marketplace-uri, platforme de Customer Care, IoT, soluţii pentru vehicule autonome dar şi soluţii care integrează tehnologii emergente, precum AI, Machine Learning sau Biomtrics", a explicat Marius Hanganu, pentru StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
1086
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alice
james
A nice piece of information and looking fabulous, Honest work and please update some more.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri