Raluca Abrihan

Tremend preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider a celor de la Pegas

Thumbnail

Compania IT românească Tremend Software Consulting preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider, lansată de startup Atelierele Pegas. Serviciul vrea să ajungă la 100.000 de utilizatori până la sfârșitul acestui an.

„Ape Rider se bazează în foarte mare măsură pe aplicația pentru mobil, astfel că este extrem de important ca aceasta să fie stabilă și scalabilă. Au fost îmbunătățite atât performanțele tehnice ale aplicației, cât și caracteristicile ce o fac mai simplu de utilizat și mai orientată către nevoile concrete ale clienților. De altfel, aceasta este și esența filosofiei ce ghidează eforturile echipei noastre. Parteneriatul nostru a venit natural, reprezentăm două branduri românești 100% și cred că putem aduce, odată cu release-urile următoare, o experiență excelentă de utilizare”, a declarat Ioan Cocan, Managing Partner la Tremend Software Consulting.

Cele 2.000 de biciclete disponibile prin Ape Rider sunt monitorizate prin GPS și au în dotare senzori de mişcare de ultimă generație. Sistemul “dockless” oferă flexibilitatea de care clienții au nevoie pentru a se putea deplasa rapid și a parca apoi bicicleta într-una din zonele prestabilite. Aplicația îți oferă o harta a bicicletelor și a parcărilor virtuale, așadar este foarte simplu să găsești o bicicletă Ape Rider.

Cu ajutorul aplicației mobile Ape Rider, utilizatorii pot rezerva și apoi utiliza o bicicletă, costul unei curse fiind de 1.9 lei pe jumătate de oră, indiferent de numărul de kilometri parcurși. Plata se face direct în aplicație. De la lansarea aplicației și până în prezent, utilizatorii au efectuat un total de 140.000 de curse.

„Ne-am propus să oferim o alternativă de mobilitate urbană diferită prin utilizarea intuitivă, fără efort, iar colaborarea cu Tremend este încă un pas în această direcție. Este un partener care a înțeles foarte rapid de ce avem nevoie și a arătat întreaga disponibilitate de a se implica în dezvoltarea aplicației astfel încât să oferim clienților Ape Rider experiența promisă”, a spus Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas, programul Ape Rider.

Următoarele versiuni ale aplicației vor îmbunătăți modul de plată a curselor, precizia locației bicicletelor pe teren și ușurarea activității de mentenanță a sistemului, prin oferirea de instrumente performante și rapoarte de monitorizare a sistemului și utilizării acestuia.

Parallax

Vizualizari
1204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri