Denisa Crăciun

Spotify mai face o achiziție. Cumpără un joc online

Thumbnail

Compania de streaming audio Spotify a cumpărat jocul online Heardle, pe care-l va folosi drept instrument pentru descoperirea muzicii și atragerea utilizatorilor în cadrul platformei sale, transmite News.ro.

Serviciul suedez de streaming audio Spotify nu a transmis care este valoarea acestei achiziții.

Heardle este un joc online similar Wordle, doar că, în loc de cuvinte, utilizatorii trebuie să recunoască melodii după ce ascultă începutul şi alte câteva fragmente ale acestora.

Spotify spune că va folosi Heardle ca un instrument pentru descoperirea muzicii. Melodiile descoperite de cei care joacă Heardle vor trimite utilizatorii pe Spotify să le asculte. Înainte de această achiziţie, link-urile duceau către SoundCloud.

Heardle va fi păstrat ca un site de sine stătător, pentru că are mai mult sens aşa momentan pentru scopurile Spotify, în ideea atragerii celor care încă nu folosesc serviciul. Compania spune că, la un moment dat, Heardle va fi integrat în aplicaţia Spotify.

În iunie, Spotify anunța că achiziționează un startup care transfromă textul în voce folosind tehnologii de inteligență artificială, implicat și în noul film Top Gun, lansat în cinematografe în anul 2022.

Este vorba despre startup-ul londonez Sonantic a fost fondat în decembrie 2018, de doi antreprenori, Zeena Qureshi (CEO) și John Flynn (CTO).

La începutul lui 2022, serviciul de muzică prin streaming prezent și în România, a anunțat că achiziționează alte două mari platforme de marketing și reclame pentru podcasturi, Chartable și Podsights.

Spotify este condusă de Daniel Ek , în vârstă de 39 de ani, care are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, conform Forbes.com. În 2006, când avea 23 de ani, el a fondat compania Spotify alături de Martin Lorentzom, un om de afaceri suedez.

În 2020 scriam pe StartupCafe că Daniel Ek, fondator și CEO al aplicației Spotify, a anunțat că, în următorii 10 ani, va investi 1 miliard de euro, din averea sa, în startup-uri europene care dezvoltă tehnologii uimitoare, pentru ca Europa să ajungă din urmă SUA în privința companiilor tech.

În 2021, Spotify a anunțat că a făcut mai multe investiții și achiziții. Spre exemplu, a cumpărat Findaway, un distribuitor de cărți audio digitale și a investit 100 de milioane de euro în Helsing, o companie europeană de securitate ce folosește inteligența artificială.

Parallax

Vizualizari
133
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri