Denisa Crăciun

Spotify cumpără Findaway, companie de audiobook-uri

Thumbnail

După ce a investit sute de milioane pentru a-și dezvolta afacerea cu podcasturi, Spotify, serviciul de muzică prin streaming prezent și în România, cumpără Findaway, un distribuitor de cărți audio digitale.

Spotify se așteaptă ca tranzacția să se încheie până la sfârșitul lui 2021, însă nu a comentat despre termenii financiari ai acordului.

Fondată în 2004, Findaway deține o colecție largă de cărți audio și funcționează ca o platformă care face legatură între creatorii de conținut și publisheri, printre care și giganți precum Google, Apple, Scribd, Audible sau Audiobooks.com, scrie TechCrunch, care mai notează că, potrivit unei estimări, industria de cărți audio va crește, de la 3,3 miliarde de dolari în 2020, la 15 miliarde de dolari în 2027.

Echipa Findaway, compusă din aproape 150 de persoane, va fi preluată de Spotify, care susține că va continua să investească în industria audio.

Spotify declară că cei 381 de milioane de utilizatori activi pe care îi are în prezent vor avea acces la întreaga librărie de audiobook-uri a Findaway.

Săptămâna aceasta, miliardarul suedez Daniel Ek, fondator și CEO al aplicației Spotify, a anunțat că investește 100 de milioane de euro în Helsing, o companie europeană de securitate ce folosește inteligența artificială și care, cu noua finanțare obținută ajunge la investiții de 102,5 milioane de euro.

Investiția făcută de fondatorul Spotify vine ca o confirmare a promisiunii sale din 2020 că, în următorii 10 ani, va acorda finanțare de 1 miliard de euro, din averea sa, în startup-uri europene care dezvoltă tehnologii uimitoare, pentru ca Europa să ajungă în urma SUA în privința companiilor tech.

Parallax

Vizualizari
148
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri