Claudiu Zamfir

Fondatorul Spotify anunță că va investi 1 miliard de euro în startup-uri tech europene

Thumbnail

Miliardarul suedez Daniel Ek, fondator și CEO al aplicației Spotify, a anunțat joi că, în următorii 10 ani, va investi 1 miliard de euro, din averea sa, în startup-uri europene care dezvoltă tehnologii uimitoare, pentru ca Europa să ajungă din urmă SUA în privința companiilor tech.

„Cu toții știm că una dintre cele mai mari provocări este accesul la capital. Și de aceea vă spun astăzi că voi dedica 1 miliard de euro din resursele mele personale, pentru a ajuta ecosistemul de inovatori. Și voi face asta finanțând așa-numitele moonshots (startup-uri uimitoare și îndrăznețe, care <<țintesc spre Lună>> - n.r.), ce se concentează pe tehnologii profunde să lase o urmă pozitivă semnificativă, și pentru asta voi lucra împreună cu oameni de știință, cu antreprenori și cu guverne”, a spus Daniel Ek, la evenmentul Node by Slush, citat de Sifted.eu.

El îi încurajează pe antreprenorii europeni să nu-și vândă startup-urile către companii mari, ci să le dezvolte și să le listeze la burse.

„E chiar frustrant să vezi antreprenori europeani care renunță la visurile lor uimitoare vânzându-și startup-urile foarte devreme. Avem nevoie de mai multe super-companii pentru a ridica ștacheta și pentru a oferi insprație și altora”, a mai afirmat șeful Spotify.

În vârstă de 37 de ani, Daniel Ek are o avere estimată la 4,5 miliarde de dolari. În anul 2006, când avea doar 23 de ani, el a fondat compania Spotify, alături de Martin Lorentzon, un om de afaceri suedez.

Parallax

Vizualizari
1527
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri