Claudiu Zamfir

De ce a picat prețul criptomonedei Elrond, zilele acestea: atac de 113 milioane dolari

Thumbnail

Utilizatorii crypto au putut vedea cum criptomoneda românilor de la Elrond a picat, zilele acestea până la o limită inferioară de circa 65 de dolari, în urma unui atac asupra Maiar DEX, exchange-ul dezvoltat de startup-ul sibienilor, dar miercuri compania a anunțat că a rezolvat problema.

UPDATE vineri, 10 iunie 2022: Criptomoneda Elrond a picat vineri sub 60 de dolari, coborând la un moment dat la 56 de dolari și 28 de cenți, cel mai mic preț din ianuarie 2021 până acum. „Se încălzesc motoarele” - a scris CEO-ul Elrond Beniamin Mincu, vineri, pe Twitter. „Tocmai am terminat un update la Maiar DEX. Două noi funcții vor veni în următoarele 1-2 săptămâni. Un nou draft pentru noul model economic al MEX va fi revăzut în weekend”, a mai anunțat el vineri. 

UPDATE: Și după anunțul Elrond că a rezolvat incidentul, criptomoneda eGold a continuat să scadă, iar joi, 9 iunie 2022, a ajuns la un minimum al ultimelor 12 luni: sub 62 de dolari. În jurul orei 8.30, EGLD începuse să mai crească, iar ritmul de tranzacționare s-a majorat brusc, în decurs de 2 ore și jumătate, de la un volum de 74 milioane de dolari în ultimele 24 de ore, la 255 de milioane de dolari în ultimele 24 de ore, după cum se consemnează pe Coinmarketcap

Thumbnail

----

Maiar DEX a renăscut azi. Recuperarea este completă DEX este live. API-urile sunt live. Toate fondurile sunt în siguranță. Toți utilizatorii sunt în siguranță”, a anunțat, miercuri, CEO-ul Beniamin Mincu, pe Twitter.

Problemele au început luni noaptea. Beniamin Mincu a primit un telefon, marți, la 2 dimineața, de la un om din echipa sa, care l-a anunțat că se petrecea „o activitate ciudată” pe exchange-ul Maiar DEX, al Elrond.

„Am descoperit un bug care ar fi putut afecta utilizatorii. La 3 dimineața am trezit mare parte din echipă să vedem cum putem rezolva problema. Am inițiat starea de urgență, am oprit două activități centrale: Maiar DEX și Key APIs, înțelegând că, dacă nu le opream, exploit-ul ar fi afectat utilizatorii finali. A fost descoperit un bug în protocol , un bug critic, pe care l-am rezolvat. Am verificat toate fondurile și conturile, să vedem ce a făcut exploit-ul și care sunt consecințele”, a povestit el, pe YouTube, marți.

Thumbnail

Fusese un exploit în urma căruia un atacator a sustras 1,65 milioane de EGLD, în valoare de 113 de milioane de dolari, din care a reușit să vândă 800.000 EGLD,  în valoare de 54 de milioane de dolari, potrivit Coin Telegraph. Cei 1,65 milioane EGLD au fost retrași de către 3 „wallet-uri misterioase”. Așa cum se vede și din evoluția de pe Coinmarketcap, prețul EGLD a picat zilele acestea.

În cele din urmă, cei de la Elrond au recuperat 95% din fonduri, după cum a anunțat marți Beniamin Mincu. „Cum vom putea reporni Maiar DEX și celelalte funcții, fondurile vor fi disponibile utilizatorilor în întregime. Orice ar lipsi va fi plătit de Fundația Elrond” - a mai spus el, marți, în mesajul de pe YouTube.

Miercuri, toate fondurile erau în regulă, iar Elrond a repornit Maiar DEX și celelalte funcții care fuseseră oprite temporar, după cum a anunțat Mincu pe Twitter. El a precizat că va reveni cu informații și a dat asigurări că Elrond monitorizează în continuare situația.

„Maiar DEX este momentan pe modul de recuperare. Toate fondurile sunt în siguranță iar funcțiile DEX vor fi pe deplin live, una cîte una, în următoarele câteva ore” - acesta este mesajul cu care își întâmpina vizitatorii Maiar Exchange, miercuri.

Dacă în piața de capital convențională există reglementări și instituții de supraveghere, în zona crypto, fiind una descentralizată, autoritățile nu au instituit organisme de supraveghere. Totuși, Elrond a primit recent o aprobare de la Banca Națonală, care i-a permis să cumpere compania Capital Financial Services S.A., instituție emitentă de monedă electronică ce operează sub brandul Twispay.

Parallax

Vizualizari
8716
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
S
Sorel
A picat pentru că e joc piramidal fără aplicații practice, construit pe principiul „găsește alt fraier mai mare decât tine, căruia să-i vinzi în profit”. Se vor găsi diverse explicații de la hackeri până la Putin, dar realitatea e că la un moment dat se termină fraierii și cineva rămâne fraierul final.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri