Denisa Crăciun

EGLD, criptomoneda românilor de la Elrond, a depășit o capitalizare de piață de 9 miliarde de dolari

Thumbnail

Startup-ul românesc Elrond a anunțat un program de creștere a lichidității în valoare de 1,29 miliarde de dolari pentru lansarea platformei DeFi (Decentralized finance), Maiar Dex, programată pe 19 noiembrie. Criptomoneda românilor de la Elrond, eGold (EGLD), a depășit o capitalizare de piață de 9 miliarde de dolari.

EGLD figura, luni, cu un market cap de 9,37 miliarde de dolari pe coinmarketcap.com, ajungând astfel pe poziția 23 în lume, în urma lansării Maiar Exchange (o aplicație DeFi, despre care compania spune că „demonstrează puterea tehnologiei blockchain printr-un exchange descentralizat”).

Într-un comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro, startup-ul românesc Elrond a anunțat un program de stimulare a lichidității în valoare de 1 miliard de dolari, pentru a face lansarea platformei DeFi Maiar DEX și mai atractivă.

Stimulentele vor fi exprimate în MEX, token-ul de utilitate și guvernanță al Maiar DEX.

Prin urmare, contravaloarea a 1,29 miliarde de dolari în MEX - din care 282 milioane de dolari doar în prima lună - vor fi distribuite utilizatorilor Maiar DEX care vor asigura lichiditatea pentru token-urile EGLD, MEX și USDC.

Programul va debuta în 19 noiembrie, în același timp cu lansarea oficială a platformei DeFi deținută integral de către comunitate, mai mult de 60.000 de conturi diferite având deja oportunitatea de a revendica o cantitate variabilă de MEX.

Contractele dezvoltate pentru Maiar DEX au trecut printr-o etapă riguroasă de audit și verificare formală, asigurată de Runtime Verification.

Platforma a fost testată intensiv într-o serie de evenimente publice, care i-au validat capacitatea de funcționare și scalare fără probleme.

Împreună cu Aplicația Maiar, care permite utilizatorilor nefamiliarizați cu zona blockchain să își creeze un portofel de crypto în mai puțin de 1 minut, având nevoie de un număr de telefon, interfața ușor de folosit de către orice utilizator a Maiar Exchange impune un nou standard în domeniu, devenind un stimulent puternic pentru adopția DeFi, spune compania.

„Prin distribuția unei părți din Maiar DEX către următorul miliard de noi utilizatori, punem bazele unui sistem financiar cu adevărat global, accesibil oricui, de oriunde”, a spus Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

După prima lună, planurile de a accelera adopția vor continua cu un program ulterior de stimulare, gândit pentru utilizatorii celor mai mari platforme DeFi din ecosistemul blockchain, care vor avea de asemenea dreptul să revendice o cantitate de token-uri MEX, proporțional cu activitatea lor de utilizare a unor platforme precum Uniswap, Pancake Swap sau Sushi Swap.

În ultimele 24 de ore moneda EGLD s-a tranzacționat la un volum de peste 1,1 miliarde de dolari. 

Startup-ul Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.

Elrond susține că tehnologia sa este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

Parallax

Vizualizari
6025
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dan
aplicatia maiar 1 minut ? Minciuna ! nu au macar un serviciu suport la capitalizarea mentionata ! de 7 zile nu primesc suport ! nota 1 !!!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri