Claudiu Zamfir
Nu aduce nimic nou într-o afacere cu blockchain angajarea celor mai bune CV-uri, spune un antreprenor IT din România, adept al unui mediu de lucru în care „nu există idei proaste și întrebări stupide”, potrivit EU-Startups.com.
Trei antreprenori români, Beniamin Mincu, Lucian Mincu și Lucian Todea, au fondat, în anul 2017, Elrond, un startup care activează în domeniul blockchain și al criptomonedelor. În scurt timp, gigantul electro-IT Samsung s-a arătat interesat de un parteneriat cu românii, iar în prezent startup-ul a ajuns unul dintre cele mai bine finanțate din România.
În iunie 2019, startup-ul româno-american a atras o rundă de finanțare de capital de risc de 1,9 milioane de dolari, de tip seed, condusă de Binance Labs, cu participarea Electric Capital, NGC Partners, Maven 11 și Woodstock. La investiție au mai participat și investitori individuali, tip business angels, din Marea Britanie, India, Israel, Asia și Uniunea Europeană.
În acest moment, firma este înregistrată în Malta, dar echipa de IT-iști care dezvoltă produsul cripto pe blockchain Elrond se află la Sibiu.
„Găsirea persoanelor potrivite pentru a rezolva problemele complexe pe care le abordăm este o chestiune care ține de a găsi setul de aptitudini adecvate care rezultă din experiența relevantă la companii similare, după cum ne-ar spune specialiștii în recrutare. Dar la fel cum o cercetare extrem de organizată nu duce la nimic nou, tot așa nici angajarea celor mai bune CV-uri în domeniu va duce probabil la nimic nou”, spune acum Beniamin Mincu, unul dintre cofondatorii Elrond, într-un interviu acordat celor de la EU-Startups.com.
„Echipa noastră este formată din oameni foarte bine instruiți și competenți, care au o calitate obligatorie: construiesc și strălucesc într-un mediu caracterizat prin respect reciproc și discuții deschise. Ne recunoaștem reciproc ca oameni cu gândire diferită și oferim feedback constructiv, creând un mediu în care nu există idei proaste și întrebări stupide”, a mai spus antreprenorul IT.
Referitor la mediul de business din România, și Beniamin Mincu s-a lovit de birocrație, dar crede că țara noastră este totuși un loc bun în care să faci afaceri tech.
„Există multe piedici birocratice prin poți trece când începi o afacere în România. Dar mediul este favorabil afacerilor, în special pentru startup-urile de tehnologie. Există destui oameni cu experiență și cunoștințe disponibili, iar mediul, în general, este foarte eficient din punct de vedere al costurilor, cu o foarte bună infrastructură (de coneiune la internet n.r.) la prețuri rezonabile. Se mai pot face încă multe la nivel de guvernare și administrație, dar cu conexiunile potrivite și o planificare atentă, România poate fi punctul de plecare perfect pentru un startup tech”, a mai spus Mincu, pentru EU-Startup.com.
Citește tot interviul pe EU-Startups.com.....