Denisa Crăciun

Startup-ul Elrond achiziționează o companie din România ce deține licență de e-money

Thumbnail

Elrond, start-up românesc care activează în domeniul blockchain și al criptomonedelor, așteaptă aprobarea Băncii Naționale a României (BNR) pentru achiziționarea companiei Capital Financial Services S.A., ce activează pe piață sub brandul Twispay, un procesator de servicii de plată din România.

Elrond a anunțat marți, printr-un comunicat transmis StartupCafe.ro, achiziția Capital Financial Services S.A., o companie licențiată de BNR să opereze ca instituție emitentă de monedă electronică în Spațiul Economic European.

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services S.A. este aprobarea Băncii Naționale a României.

Capital Financial Services S.A prestează servicii de procesare plăți pentru peste 300 de comercianți online, printre care și Blue Air, una dintre cele mai mare companii aeriene din România.

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea permite startup-ului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, conform cu reglementările în vigoare.

Astfel, Elrond ar putea oferi utilizatorilor săi și conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

„Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructura pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent și ușor de accesat de absolut oricine. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv suntem în conversație cu toate autoritățile competente, asigurându-ne că operăm în deplină concordanță cu legislația Europeană. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transparență, la orice oră din zi și din noapte, ar aduce beneficii imense atât utilizatorilor, comercianților, cât și firmelor și instituțiilor financiare” a spus Beniamin Mincu, CEO (director general) Elrond Network.

De cealată parte, Augustin Dobre, CEO Twispay, spune că „această combinație perfectă dintre tehnologia blockchain dezvoltată de Elrond, expertiza echipei Capital Financial Services S.A. în zona serviciilor financiare reglementate și  licențele deținute, creează  premisele necesare pentru începutul unei evolutii importante a eficienței serviciilor financiare”.

Cine este Elrond

Startup-ul Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.

Elrond susține că tehnologia sa este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor, dar este aplicabilă în numeroase domenii.

Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Citește și

Parallax

Vizualizari
8601
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri