C.Zamfir, D. Crăciun

Criptomoneda EGLD, a românilor de la Elrond, a depășit o capitalizare totală de 5 miliarde de dolari

Thumbnail

eGold (EGLD), criptomoneda românilor de la Elrond, a depășit o capitalizare totală de 5 miliarde de dolari.

Pe coinmarketcap.com, EGLD figura, luni, cu un market cap de 5,37 miliarde de dolari. În cazul unei criptomnede, capitalizarea reprezintă valoarea, exprimată în dolari, a tuturor unităților generate, aflate în circulație. A nu se confunda cu capitalizarea bursieră a companiilor, care reprezintă valoarea acțiunilor firmei respective.

Valoarea eGold Elrond a crescut odată cu ascensiunea principalelor criptomonede, bitcoin și ethereum, de la începutul lunii septembrie.

Bitcoin a revenit puternic pe creștere, la începutul lunii septembrie, în preajma adoptării oficiale a acestei criptomonede ca mijloc legal de plată (legal tender) de către statul El Salvador din America Centrală. Pe 5 septembrie, bitcoin a revenit peste pragul de 50.000 de dolari.

Pe 7 septembrie 2021, statul El Salvador a introdus oficial bitcoin ca mijloc de plată legal, alături de dolarul american (adoptat oficial, la rândul său, în anul 2001 în locul monedei locale, denumite colon). În aceeași zi, bitcoin a urcat până la 52.700 de dolari, dar până la finalul zilei a picat brusc la 46.800 de dolari (cădere de 11% într-o zi). În tot acest timp, pe străzile din El Salvador izbucneau proteste masive față de adoptarea criptomonedei de către autorități. Apoi, bitcoin a picat și mai mult, ajungând în jurul a 44.400 de dolari pe data de 11 septembrie 2021. Și luni, 13 septembrie, bitcoin a variat între 46.000 și 44.400 de dolari.

Bitcoin are o capitalizare de piață de 837,6 miliarde de dolari (primul loc ca market rank în lume)

Și ethereum a cunoscut o evoluție asempnătoare cu a bitcoin. A crescut de la 3.200 de dolari, la 31 august, până aproape de 4.000 de dolari, la 3 septembrie 2021 și s-a menținut aproape de această valoare până pe 7 septembrie, după care, în aceeași zi a picat până pe la 3.400 de dolari (cădere de 12,8% într-o zi). Luni, 13 septembrie, un ether se trazacționa între 3.400 și 3.180 de dolari.

Ethereum are o capitalizare de piață de 375 de miliarde de dolari (pe locul al doilea ca market rank, după bitcoin).

Și Elrond a început să crească bine de la sfârșitul lunii august - începutul lui septembrie, dar, spre deosebire de BTC și ETH, EGLD a continuat să evolueze sus și după 7 septembrie. Criptomoneda sibienilor de la Elrond a crescut până pe la 291 de dolari, duminică, 12 septembrie, după care, luni, 13 septembrie, a scăzut până la 256 de dolari (scădere cu 12%). Apoi, a urcat iarăși, până la 273 de dolari, la ora publicării acestei știri.

Cu un market cap de 5,3 miliarde de dolari, criptomoneda eGold Elrond ocupă locul 32 ca market rank, potrivit coinmarketcap.com. 

Elrond anunță Maiar Exchange și Maiar Launchpad

Într-un e-mail transmis StartupCafe.ro, luni dimineața, startup-ul românesc spune că EGLD a atins un market cap de 5 miliarde de dolari, duminică, „în anticiparea noului produs anunțat de Elrond”.

Elrond va lansa Maiar Exchange, o aplicație DeFi (Decentralized finance), despre care afirmă că „demonstrează puterea tehnologiei blockchain printr-un exchange descentralizat”.

Platforma românilor, ce va permite schimbul de valori, este bazată pe tehnologia Elrond, despre care startup-ul susține că „este de 1.000 de ori mai scalabilă și eficientă decât alte blockchain-uri precum Bitcoin sau Ethereum”.

“(...) Platforma Maiar Exchange deschide o nouă cale semnificativ mai eficientă pentru a schimba valoare peer to peer. Oricine va putea tranzactiona valori și active digitale, instantaneu si la costuri neglijabile. Acesta este începutul unei noi ere pentru finanțele digitale” - a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

De asemenea, startup-ul va lansa și Maiar Launchpad, o platformă care va „permite oricui să investească în proiecte strategice din ecosistemul Elrond”.

Maiar Launchpad este un incubator de proiecte care folosesc tehnologie Elrond. Prin această platformă, numărul aplicațiilor și produselor din ecosistemul Elrond va crește în următoarele luni” - a mai susținut Beniamin Mincu.

Odată cu lansarea noilor platforme Maiar Exchange și Maiar Launchpad, compania pune că se pregătește de „un nou val de adopție la nivel global”.

Elrond spune că rețeaua sa are peste 750.000 de utilizatori, a procesat peste 8 milioane de tranzacții de plată și alte tipuri și aplicația a depășit jumătate de milion de utilizatori în mai puțin de 6 luni de la debutul oficial.

Startup-ul Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.

Elrond susține că tehnologia sa este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor, dar este aplicabilă în numeroase domenii.

Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Parallax

Vizualizari
14086
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri