Denisa Crăciun

Planuri pentru 2022: Clujenii de la AROBS vizează un profit net de peste 47 milioane lei

Thumbnail

Compania clujeană de tehnologie AROBS Transilvania Software, fondată de de antreprenorul Voicu Oprean, vizează în 2022 un profit net de 47,3 milioane de lei și o cifră de afaceri la nivel individual de 197,3 milioane de lei.

AROBS, listată la Bursa de Valori București, simbol bursier AROBS, vizează, de asemenea, o EBITDA (n.r. câștigurile unei companii înainte de dobândă, taxe, depreciere și amortizare) de 54,9 milioane de lei, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro. 

Compania de IT, fondată de antreprenorul Voicu Oprean în anul 1998, estimează că în 2022 cererea de servicii software va continua să crească, atât în cadrul expertizelor existente, cum ar fi Automotive-Embedded pentru vehicule, inclusiv cele electrice, dar și Travel Technology, IoT, Life Sciences, Fintech, soluții Enterprise, dar și în industrii și specializări noi, precum securitate cibernetică, embedded devices etc.

„Pentru 2022, țintim o cifră de afaceri la nivel individual mai mare cu 17% față de cea înregistrată anul trecut și o apreciere a profitului net cu aproximativ 10%. Aceste prognoze se bazează pe dezvoltarea organică a business-ului, pe cercetare și inovare în produsele și serviciile noastre, precum și pe consolidarea pe piețele pe care suntem prezenți. Mai mult, în 2022 intenționăm să continuăm implementarea direcției strategice de M&A care va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor la nivel consolidat. În acest sens, în 2022 am semnat deja o primă tranzacție, în luna aprilie, prin care am preluat echipa și afacerea Software Development Services de la compania Enea, din Suedia, aceasta fiind cea mai semnificativă achiziție din istoria AROBS. Prin urmare, odată cu această achiziție avem în fața noastră noi oportunități de creștere a afacerii de servicii software, în special datorită pătrunderii în industrii interesante precum medical, maritim și embedded services”, spune Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

La finalul lui 2021, AROBS a achiziționat Berg Software Timișoara și spune că astfel are o expunere mai solidă pe piețele din Germania, Austria și Elveția. În 2022, compania vrea să-și extindă numărul de clienți și proiectele din acest țări.

Odată cu preluarea Software Development Services, firma de IT și-a întărit divizia de servicii software și a angajat aproape 160 de persoane, atât în București, Iași, Craiova și SUA.

Prin această achiziție, compania își consolidează și își extinde în același timp portofoliul de clienți în Europa și America de Nord.

„Analizăm cu mare atenție situația geopolitică care este în desfășurare în regiunea noastră, și, în speranța îmbunătățirii rapide a circumstanțelor, îi asigurăm pe investitorii și acționarii AROBS că vom rămâne concentrați pe planurile de dezvoltare asumate pentru anul acesta și nu numai”, a adăugat Voicu Oprean.

În 2022, compania vrea să își îmbunătățească portofoliul de produse existente prin adăugarea de noi funcții, dar și testarea produselor pe piața românească înainte de lansarea pe piețele regionale.

Totodată, se axează pe dezvoltarea de noi zone de expertize căutate pe piața globală de servicii software.

„A treia direcție de acțiune este construită în jurul integrării pe orizontală prin achizițiile de jucători existenți care operează în aceeași industrie, au un indicator EBITDA solid și sunt ușor de integrat. În cadrul aceste strategii sunt incluse și activitățile de extindere în Europa, prin dezvoltarea filialelor noi deschise, precum și expansiunea în America de Nord și Asia”, se arată în comunicat.

În final, compania are în vedere motivarea și retenția angajaților, prin creșterea oportunităților de dezvoltare profesională și implementarea programului de tip Stock Option Plan, demarat la finalul anului trecut. Prin acest program, AROBS urmărește transformarea angajaților în parteneri ai companiei, iar pe termen mediu, în investitori activi la Bursa de Valori București.   

AROBS este listată pe piața AeRO din 6 decembrie 2021. De la momentul listării și până la data de 29 aprilie 2022 au fost tranzacționate peste 91 de milioane de acțiuni AROBS în cadrul a aproape 19.500 de tranzacții, a căror valoare a fost de peste 101 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri