Claudiu Zamfir

Acțiunile companiei IT AROBS, tranzacționate pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Thumbnail

Compania AROBS Transilvania Software, fondată de antreprenorul român Voicu Oprean, a debutat luni pe piața AeRO a Bursei de Valori București, acțiunile fiind tranzacționate sub simbolul bursier AROBS.

Listarea vine după ce, în 15 octombrie 2021, AROBS a vândut acțiuni de 74,2 milioane de lei (circa 15 milioane euro) în cadrul celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO. 54.697.494 acțiuni noi nominative, ordinare, dematerializate au fost cumpărate de 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 investitori instituționali care au subscris acțiuni la un preț de 1,357 lei per acțiune.

Cu banii atrai, AROBS își va  susține strategia de extindere, prin:

  • achiziția unor companii IT atât la nivel național, cât și internațional,
  • deschiderea de noi filiale în piețele importante din Europa și Statele Unite,
  • precum și pentru dezvoltarea expertizelor și specializărilor companiei.  

„Încă de la înființarea AROBS, din 1998, am sperat să devenim cea mai bună companie din regiune, cu cele mai interesante proiecte și unde să creștem o echipă excepțională. Cred că suntem, astăzi, cu un pas mai aproape de a ne transforma dorința în realitate și ținta mea este să ajungem cel mai important jucător internațional al industriei IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj.

Investitorilor și viitorilor acționari le transmitem că ne dorim să îi avem alături de noi pe termen lung și că lucrăm susținut la viitoarele achiziții de companii care dezvoltă produse software sau care dețin și operează soluții privind optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto. Totodată, având în vedere cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software la nivel global, în 2022, vizăm deschiderea unei filiale AROBS în SUA pentru a fi mai aproape de partenerii noștri de acolo, precum și pentru a crește prrezența noastră pe  piața foarte valoroasă a Americii de Nord”, a declarat Voicu Oprean, CEO și fondator al AROBS Transilvania Software.  

Compania românească este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, birouri regionale operaționale în București, Iași, Târgu Mureș, Baia Mare, Suceava și Arad, dar și șapte filiale în străinătate. În prezent, compania are peste 950 de angajați și colaboratori, și furnizează servicii și soluții software pentru peste 8.000 de clienți din 14 țări din întreaga lume.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei și un profit net de 40,4 milioane lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS de 192,7 milioane de lei și EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

Parallax

Vizualizari
283
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri