Denisa Crăciun

Clujenii de la AROBS cumpără o altă companie de software. Suma de achiziție

Thumbnail

Compania clujeană AROBS Transilvania Software, fondată de de antreprenorul Voicu Oprean în anul 1998, anunță o nouă tranzacție: preluarea companiei Enea Software Development Services (Enea Services Romania SRL).

Enea Software Development Services (Enea Services Romania SRL) este o filială deținută în întregime de Enea Software AB, a cărei companie-mamă Enea AB este listată pe Nasdaq Stockholm, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Valoarea tranzacției se ridică la 17,9 milioane de euro și cuprinde achiziționarea: Enea Services Romania SRL și întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB împreună cu operațiunile din SUA (contractorii locali și contractele clienților).

Pentru realizarea tranzacției, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum și finanțare bancară.

Prin această achiziție, Arobs, listată la Bursa de Valori București, își va întări divizia Software Services prin integrarea în cadrul grupului a unui număr de aproape 160 de angajați, se mai arată în comunicat.

Compania IT românească intenționează, prin această achiziție, să își consolideze prezența în România și în SUA și vrea să își extindă portofoliul de clienți de pe piața europeană și cea americană.

„Planurile noastre de expansiune trebuie să continue și în acest an, în linie cu ceea ce am anunțat la momentul listării noastre pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Continuăm pe calea consolidării expertizei în dezvoltarea de software, în special în tehnologiile embedded și soluțiile enterprise, dar urmărim și extinderea pe piețele noastre cheie prin efectuarea de tranzacții de M&A. Îi asigurăm pe investitorii noștri că avem în vedere companii excepționale cu o creștere constantă, o echipă de management de succes și care au sinergii cu obiectivele și cultura noastră”, spune Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS. 

El a mai spus că „Enea Software Development Services se încadrează perfect cu viziunea noastră și le urăm bun-venit noilor colegi în familia mai mare a AROBS. Suntem siguri că vom continua să aducem plus-valoare clienților noștri, împreună. Ne asumăm să oferim un nivel excepțional de expertiză și servicii pentru toți clienții Enea Software Development Services și dorim să valorificăm sinergiile dintre cele două companii”.

De cealaltă parte, Jan Häglund, Președinte și CEO al Enea AB, spune că „în cadrul AROBS am găsit locul ideal pentru divizia de servicii de dezvoltare software a Enea. Linia de business cedată va putea valorifica serviciile furnizate de AROBS la nivel internațional prin oferirea de valoare adăugată clienților din domenii multiple”.

„AROBS va deveni un furnizor de servicii software valoros pentru Enea. Odată cu această cedare a afacerii, Enea se va concentra pe intensificarea activității ca specialist în produse software pentru sectorul de telecomunicații și securitate cibernetică, unde observăm oportunități de provocare a concurenților consacrați și de majorare a cotei noastre de piață”, completează el.

Cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 12 milioane de euro în 2021, Enea Software Development Services oferă servicii de proiectare și arhitectură software, dezvoltare, portare, integrare, validare și asigurare a calității, cu expertiză în sisteme embedded - software și hardware, dar și în cercetare și dezvoltare externalizate, în domenii diverse, precum medical, maritim și dispozitive embedded.

Compania a sprijinit clienții să construiască soluții care au fost utilizate în peste 20 de țări de pe patru continente – Europa, America de Nord, Asia și Africa.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe Bursa de Valori București, după achiziționarea Berg Software Timișoara la finalul anului 2021 și cea de-a șasea din ultimii patru ani.

AROBS continuă să implementeze planul de extindere atât la nivel național, cât și internațional, în vederea accelerării creșterii și consolidării poziției pe piețele în care este prezentă.

Din 2018, AROBS a achiziționat alte două companii care completează divizia Software Services: CoSo în Olanda și Belgia, precum și Berg Software România. Alte patru companii s-au alăturat Grupului ca parte a liniilor de business de produse software: SAS Grup, SoftManager și UCMS, din România, și Skyshield din Ungaria.

Parallax

Vizualizari
1009
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri