Claudiu Zamfir

Un investitor în UiPath lansează un nou fond, de 6,65 miliarde dolari, pentru finanțarea companiilor IT

Thumbnail

Firma de investiții newyorkeză Tiger Global, unul dintre finanțatorii companiei româno-americane UiPath, lansează un nou fond, de 6,65 miliarde de dolari, pentru noi investiții în companii de tehnologie.

Informația apare într-un document de la autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital (SEC), semnalat de TechCrunch.com.

Inițial, Tiger Global își propusese să strângă 3,75 miliarde de dolari, dar a primit angajamente aproape duble din partea susținătorilor săi din piață, în mai puțin de 3 luni.

Deși în perioadele de criză, cum este pandemia COVID prin care trecem cu toții de un an, potențialii investitori sunt rezervați cu pariurile pe companii noi, succesul Tiger Global în a atrage susținători nu este neapărat de mirare. Și asta numai dacă ne uităm la creșterea puternică pe care o au firmele de tehnologie pe care le-a finanțat firma de investiții de-a lungul timpului.

Printre altele, în portofoliul Tiger Global se numără și compania româno-americană UiPath. Firma de investiții a participat la runda de finanțare de 225 de milioane de dolari primită de UiPath în iulie 2020, precum și la cea de 750 de milioane de dolari din 1 februarie 2021. UiPath urmează să se listeze direct la Bursa de la New York, în perioada următoare, în plină expansiune a domeniului automatizărilor software (RPA), în care compania IT născută într-un apartament din București este lider mondial.

O altă companie cu „ADN românesc” aflată în portofoliul Tiger Global este Databricks, care îi are printre cofondatori pe Ion Stoica și Matei Zaharia, doi inginerii de origine română, stabiliți  peste Ocean. În februarie 2021, compania IT americană a ajuns să valoreze 28 de miliarde de dolari după ce a obținut o finanțare de 1 miliard de dolari.

Fondul de investiții deține acțiuni și la compania de plăți online Stripe, care a ajuns, anul acesta, să valoreze 95 de miliarde de dolari, în urma celei mai recente runde de investiții pe care a ridicat-o, de 600 de milioane de dolari. Compania IT irlandezo-americană a devenit astfel cea mai valoroasă firmă din Silicon Valley nelistată încă pe burse.

Parallax

Vizualizari
568
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri