Claudiu Zamfir

Platforma online Stripe, deschisă de doi tineri de 20 și 22 de ani, a ajuns să valoreze 95 miliarde dolari în 11 ani

Thumbnail

Platforma de plăți online Stripe, prezentă și în România, a ajuns acum să valoreze 95 de miliarde de dolari, după 11 ani de când a fost fondată de doi tineri irlandezi, care aveau 20, respectiv 22 de ani pe atunci.

Stripe a anunțat că a încheiat duminică o nouă rundă de investiții, de 600 de milioane de dolari, la o evalare a companiei de 95 de miliarde de dolari.

Printre investitori se numără: Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital și Agenția Națională de Management al Trezoreriei a Irlandei (NTMA).

Compania irlandezo-americană spune că va folosi banii pentru a investi mai departe în operațiunile sale din Europa și mai ales la sediul său din Dublin. Stripe oferă servicii de plăți online și instrumente pentru comerțul pe internet, destinate companiilor, în 42 de țări, dintre care 31 sunt state din Europa.

„Investim și mai mult în Europa anul acesta și mai ales în Irlanda. Fie în fintech, mobilitate, comerț sau software as a service, oportunitățile de creștere pentru economia digitală europeană sunt imense”, a spus John Collison, cofondator și președinte al Stripe.

Compania a fost fondată în anul 2010, de doi frați irlandezi: John Collison, care avea 20 de ani atunci, și Patrick Collison, care avea 22 de ani. Ei trăiesc la San Francisco. Amândoi au urmat studii la universități americane de prestigiu: John la Harvard, iar Patrick la MIT.

În 11 ani, Stripe, care are sediul central la San Francisco, ajunge la investiții de peste 2 miliarde de dolari.

Din mai 2020, compania și-a lansat serviciile și în România. Platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie Stripe. Pe lângă acceptarea plăților, companiile pot utiliza Stripe pentru a gestiona contabilitatea, facturarea, plata către terți și optimizarea plăților mobile - toate dintr-un tablou de bord centralizat. Utilizatorii au acces și la portofele mobile, cum ar fi Google Pay și Apple Pay.

Parallax

Vizualizari
4615
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri