Raluca Abrihan

Platforma de plăţi online Stripe s-a lansat în România

Thumbnail

Platforma software de instrumente pentru e-commerce Stripe s-a în patru țări europene Republica Cehă, Bulgaria, Malta, Cipru şi România. Cum funcţionează aplicaţia care ajută antreprenorii să îşi treacă afacerea în online.

„România are mult talent antreprenorial și tehnologic, iar noi suntem de părere că mai multe companii online românești ar trebui să se extindă la nivel global. Stripe își propune să susțină mai multe companii pentru a-și expune creativitatea și ambiția în restul lumii”, spune Marcin Misztal, Director General Stripe pentru Europa Centrală si de Est.

Platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie a Stripe. Pe lângă acceptarea plăților, companiile pot utiliza Stripe pentru a gestiona contabilitatea, facturarea, plata către terți și optimizarea plăților mobile - toate dintr-un tablou de bord centralizat. Utilizatorii au acces și la portofele mobile, cum ar fi Apple Pay și Google Pay.

Pe lângă provocările legate de gestionarea mai multor monede, frauda este adesea unul dintre cei mai mari blocanți pentru business-urile care doresc să vândă consumatorilor din întreaga lume.

Stripe folosește o mecanică avansată pentru a oferi protecție împotriva fraudei și garanții de securitate care protejează afacerile și clienții lor împotriva tranzacțiilor frauduloase.

Pe măsură ce activitățile se îndreaptă către mediul online, apare un nou val de companii pe internet, incluzând piețele de desfacere, crowdfunding-ul și business-urile de abonamente.

Stripe poate echipa dezvoltatorii de software și antreprenorii din Europa cu instrumentele de care au nevoie pentru a face parte din următorul lot de giganti de pe Internet.

Stripe a fost disponibil pentru testări beta în România, iar acum platforma a fost lansată oficial.

Stripe este o platformă software globală pentru pornirea și rularea unei afaceri online, lansată în 2011 de doi tineri irlandezi: John Collison, care avea 21 de ani atunci, și Patrick Collison, care avea 23 de ani pe atunci.

Cei doi sunt originari din Limerick, Republica Irlanda, dar trăiesc la San Francisco. Amândoi au urmat studii la universități americane de prestigiu: John la Harvard, iar Patrick la MIT.

După 8 ani de când au fondat Stripe, John și Patrick Collison au ajuns să aibă averi estimate la câte 2,1 miliarde de dolari de revista americană Forbes.

Stripe angajează mai mult de 2.000 de persoane și are sediul central în San Francisco. Evaluată ultima dată la 36 de miliarde de dolari, Stripe a încasat până în prezent aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

Printre investitorii Stripe se numără Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, General Catalyst, Capital G, Elon Musk și Peter Thiel, precum și unii dintre cei mai mari jucători din ecosistemul financiar, inclusiv Visa și American Express.

 

Parallax

Vizualizari
6047
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri