Claudiu Zamfir

Doi frați de 21 și 23 de ani și-au deschis o firmă IT, care valorează 35 de miliarde de dolari după 8 ani

Thumbnail

Firma IT de plăți pe internet Stripe, fondată în urmă cu 8 ani de doi frați irlandezi care atunci aveau 21 și 23 de ani, a ajuns în prezent să valoreze 35 de miliarde de dolari, scrie joi presa americană.

Startup-ul a obținut joi, de la niște fonduri de investiții, o nouă rundă de finanțare de 250 de milioane de dolari, la o valoare estimată a companiei de 35 de miliarde de dolari, după cum a anunțat firma, citată de Wall Street Journal.

Printre investitori se numără fondurile General Catalyst, Sequoia și Andreessen Horowitz.

Din anul 2011, de când s-a înființat, și până acum, Stripe a obținut finanțări totale de 1,035 miliarde de dolari, cu cea de joi, în cel puțin 11 runde de investiții, conform datelor de pe Crunchbase.

Firma a fost înființată de doi tineri irlandezi: John Collison, care avea 21 de ani atunci, și Patrick Collison, care avea 23 de ani pe atunci. Cei doi sunt originari din Limerick, Republica Irlanda, dar trăiesc la San Francisco. Amândoi au urmat studii la universități americane de prestigiu: John la Harvard, iar Patrick la MIT.

După 8 ani de când au fondat Stripe, John și Patrick Collison au ajuns să aibă averi estimate la câte 2,1 miliarde de dolari de revista americană Forbes.

Parallax

Vizualizari
13672
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri