Claudiu Zamfir

Noua investiție a fondatorului ChatGPT, Sam Altman: De la inteligență artificială la carne artificială

Sam-Altman-ycombinator

Antreprenorul american Sam Altman, director și fondator al companiei OpenAI, care a creat robotul conversațional ChatGPT, nu investește doar în inteligență artificială, ci și în carne artificială.

Altman se numără printre investitorii care au participat acum la o rundă de investiții de 30 de milioane de dolari acordată startup-ului britanic Uncommon, specializat în producția de alimente pe bază de carne artificială, relatează Sifted.eu.

Mai exact, Uncommon produce în laborator „șuncă” și „burtă de porc”, dintr-o materie asemănătoare cu carnea.

Problema acestui startup este că, deocamdată, nici Marea Britanie, nici Uniunea Europeană nu au autorizat comercializarea pentru consum a cărnii „crescute” în laborator, însă investitorii pariază pe termen  lung.

 Startup-ul Uncommon a fost fondat, în anul 2017, sub numele de Higher Steaks, de către  antreprenoarele Ruth Henry și Benjamina Bollag. Compania urmează să construiască o fabrică-pilot la Cambridge.

Sam Altman a investit acum în acest startup prin intermediul fondului de investiții Apollo, pe care l-a fondat alături de fratele său, Max. Runda de finanțare de 30 de milioane de dolari a fost condusă de mari fonduri de investiții, ca LowerCarbon și Balderton.

Și fondatorul Microsoft, Bill Gates, a investit într-un startu care produce carne în laborator: Memphis Meats.

Startup-urile care produc alternative la hrana convențională susțin că astfel își propun să reducă poluarea cauzată de procesele din agricultură și să pună capăt cruzimii față de animalele din ferme.

Parallax

Vizualizari
5247
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Florin
Oprea
Noua AI va mânca carne articială și atunci să vezi evoluție …

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri