Claudiu Zamfir

O firmă care produce carne reală în laborator, sprijinită de Bill Gates, a primit o finanțare de 161 milioane dolari

Thumbnail

Un startup american care produce carne reală în laborator, fără creșterea și sacrificarea animalelor, a primit joi o nouă investiție, de 161 de milioane de dolari, pentru cercetare și dezvoltare.

Firma Memphis Meats a primit runda de finanțare de serie B din partea unui grup de investitori, condus de compania japoneză SoftBank Group, fondul de investiții Norwest  și de Temasek, un fond de investiții susținut de statul Singapore. Printre cei care au participat la noua rundă de finanțare se numără și miliardarii Bill Gates și Richard Branson, care au mai investit în Memphis Meats și mai înainte.

Firma ajunge astfel la investiții totale de peste 180 de milioane de dolari.

Memphis Meats a fost înființată în anul 2015, la San Francisco, de către medicul cardiolog Uma Valeti, care este și profesor universitar de medicină la Universitatea Minnesota, alături de încă doi oameni de știință: Nicholas Genovese și Will Clem.

Startup-ul face parte dintr-un curent mai larg de afaceri dezvoltate în SUA, care își propun să realizeze în laborator carne reală, din celule, fără însă a crește și sacrifica animale. Startup-ul nu a scos, încă, un produs pe piață, dar spune că lucrează cu instituțiile de reglementare pentru a-și asigura o „intrare pe piață în siguranță și la timp”.

Memphis susține că a produs prima chiftea din carne pe bază de celule în februarie 2016, o premieră mondială. De asemenea, în martie 2017, a realizat primul produs din carne de pui.

În America, și marii producători tradiționali de carne sunt interesați să finanțeze startup-uri în domeniul producției de alimente „în eprubetă”, ca soluție pentru satisfacerea nevoilor alimentare ale populației Globului, în creștere accelerată.

„Atât producția convențională de carne, cât și carnea de cultură vor juca un rol important în satisfacerea cererii consumatorilor” - crede Sonya Roberts, un oficial din Cargill, citată de Bloomberg.

Cel mai mare producător de carne din SUA, Tyson Foods, a constituit un fond de investiţii pentru finanțarea startupurilor de ”hrană sustenabilă”. În decembrie 2016, fondul de invesitiții a anunţat că a preluat o acțiuni de la producătorul de proteine din plante Beyond Meat. Bill Gates a investit și în această firmă.

-----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
6068
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri