Denisa Crăciun

Holde Agri mai cumpără ferme de 2,8 milioane EUR

Thumbnail

Compania românească Holde Agri Invest SA, care exploatează terenuri agricole, vrea să mai cumpere ferme de 2,8 milioane Euro, în județele în care este deja prezentă sau în alte regiuni din țară.

În urma unei noi runde de majorare de capital social, Holde Agri a atras aproape 21 de milioane de lei de la investitori, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Astfel, aproape 65% din fondurile atrase vor fi îndreptate spre extinderea suprafețelor cultivate, prin achiziția de ferme în județele în care Holde este deja prezentă, dar și în alte județe limitrofe, sau chiar în alte regiuni ale țării.

Restul de 35% va fi utilizat pentru investiții în modernizarea fermelor existente – utilaje, capacități de depozitare, sisteme de irigații, dar și investiții în proiecte agri-tech.

Pentru achiziția de terenuri, Holde intenționează să combine finanțarea din fondurile atrase în urma majorării capitalului social cu împrumuturi bancare.

„Vom continua să ne dezvoltăm și suntem încrezători că fondurile atrase prin intermediul pieței de capital, precum și finanțările bancare vor contribui la creșterea semnificativă a profitabilității companiei. În ceea ce privește finanțarea bancară, ne așteptăm ca până la finalul anului să fie deja operațională finanțarea sindicalizată de aproximativ 164 milioane de lei, care ne va oferi flexibilitate în derularea proiectelor de investiții și nu numai”, a declarat Iulian Cîrciumaru, Președinte al Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest.

Compania a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri de 38,2 milioane lei, în creștere cu 157% față de aceeași perioadă din 2021. Totodată, a derulat în primele 6 luni din 2022 investiții în valoare totală de 19,8 milioane lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor sale și achiziția de suprafețe exploatate.

În prima parte a anului, Holde a continuat să investească în extinderea suprafețelor exploatate, iar în luna aprilie a finalizat achiziționarea unei noi ferme în județul Dâmbovița, în comuna Conțești.

Ferma cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roșiori, Videle și Frumușani.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piață de peste 120 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
264
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri