Denisa Crăciun

Fermă românească achiziționată cu 280.000 Euro

Thumbnail

Compania românească Holde Agri Invest SA, care exploatează terenuri agricole, achiziționează o fermă în județul Teleorman, în apropiere de nucleul Roșiori. Valoarea tranzacției se ridică la 280.000 de euro (aproximativ 1,4 milioane de lei).

Ferma se întinde pe o suprafață de aproape 440 de hectare de teren, care sunt poziționate între terenurile existente pe care Holde le exploatează deja în zona Roșiori.

„Ne bucurăm să începem anul cu o nouă achiziție a unei ferme și să continuăm cu procesul de extindere a suprafeței exploatate de către Holde. Prin urmare, în clipa de față operăm peste 12.000 ha de teren și suntem încrezători în perspectivele de viitor ale fermelor noastre. Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeței exploatate să ajungem la patru nuclee Holde și să continuăm investițiile adiționale în echipamente și silozuri, precum și în sisteme de irigații. Extinderea și planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaștem deja extrem de bine domeniul în care activăm și suntem conștienți că fără astfel de investiții, atât în ferme cât și în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă și profitabilă pentru acționarii noștri,” a spus Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

În urma acestei achiziții, nucleul Roșiori se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 4.000 de ha, iar compania estimează o creștere a productivității în anii următori.

Pe noua suprafață, pentru anul agricol 2021-2022, Holde are în plan producerea de culturi, precum grâu – 86 ha, porumb – 118 ha și floarea-soarelui – 236 ha.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI.

Compania susține că are o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO. În cadrul acestui indice, Holde deține a doua cea mai mare pondere.

Parallax

Vizualizari
1155
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri