Claudiu Zamfir

Fermă pe 230 ha în arendă, achiziționată cu 2 milioane lei

Thumbnail

Holde Agri Invest (HAI), companie românească care exploatează terenuri agricole, cumpără, cu 2 milioane de lei, o fermă care lucrează, în arendă, terenuri de 230 de hectare.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri de Holde, ferma nou-achiziționată este în județul Călărași, în apropiere de nucleul Frumușani.

În prețul plătit de Holde sunt incluse culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, iar producția obținută cât și subvențiile APIA aferente pentru anul acesta vor fi încasate de către Holde.

„Extinderea suprafețelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacția recent încheiată, în această perioadă suntem angrenați într-o serie de discuții și negocieri privind achiziționarea a încă trei ferme, ce au o suprafață totală de peste 3.000 de hectare. Dacă toate procedurile de achiziție se vor încheia cu succes, vom ajunge să exploatăm o suprafață totală de 13.000 de hectare” - a spus Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

El a precizat care sunt principalele criterii după care Holde alege să achiziționeze o fermă.

„Suntem extrem de atenți în procesul de achiziție. De fiecare dată când avem în vedere achiziționarea unei suprafețe de teren, avem în vedere o serie de detalii despre care știm că pot face diferența, cele mai importante fiind cele legate de suprafața totală cultivată și gradul de compactare a solului. De asemenea, pe lângă achiziționarea de noi ferme, în această perioadă, continuăm investițiile în modernizarea fermelor existente în portofoliu prin înnoirea parcului de utilaje, construirea de silozuri și investiții în sisteme de irigații. Extinderea suprafețelor de teren și modernizarea fermelor existente sunt activități complementare în cadrul Holde, deoarece în lipsa unor învestiții în tehnologie, calitatea unui teren se poate deteriora rapid” - a mai explicat Zăgan.

În urma celei mai recente tranzacții, nucleul Frumușani din afacerea Holde ajunge la o suprafață de 3.620 hectare de teren. Holde deține în acest moment trei nuclee, Roșiori, Frumușani și Videle care se întind pe o suprafață totală de 9.500 de hectare.

În ceea ce privește investițiile de modernizare a fermelor, la mijlocul lunii septembrie, Holde spune că a pus în funcțiune primul proiect de irigații, care acoperă o suprafață de 125 de hectare în zona fermei Frumușani și este alimentat din râul Dâmbovița. Valoarea investiției a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei și va contribui la creșterea productivității culturilor de porumb și soia.

Începând cu  data de 11 octombrie 2021, acțiunile HAI vor fi incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO. BET-AeRO va include 20 de companii de pe această piață, selectate pe bază de criterii cantitative, precum lichiditate și capitalizarea free-float-ului. În cadrul acestui indice, Holde va deține a doua cea mai mare pondere, respectiv 12,17%.

Parallax

Vizualizari
1314
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri