Claudiu Zamfir

Holde Agri vrea să mai cumpere 4 ferme românești în 2021, cu bani de pe bursă și credite bancare

Thumbnail

Compania Holde Agri Invest SA, care exploatează terenuri agricole, spune că vrea să mai cumpere, în anul 2021, patru ferme românești, cu bani atrași de pe bursă și din credite bancare.

„În acest moment, Holde se află în proces de negociere pentru achiziționarea a patru noi ferme până la finalul anului (...) Finanțarea tranzacțiilor va fi realizată parțial cu contribuție proprie Holde de 29 milioane de lei, sumă atrasă de la investitorii BVB în urma operațiunii de majorare a capitalului social desfășurată în luna iulie a acestui an. Cealaltă contribuție va fi reprezentată de împrumuturi bancare”, a precizat firma, luni, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Valoarea tranzacțiilor se ridică la aproximativ 33 de milioane de lei, în acest preț fiind incluse utilajele fermelor, terenul în arendă, precum și 2 baze agricole proprii cu dotare specifică.

Suprafața totală vizată este de aproximativ de 3.500 de hectare, dintre care 350 sunt în proprietate, iar restul în arendă.

Dacă aceste achiziții vor fi realizate, Holde va avea integrate patru nuclee, după Roșiori, Frumușani și Videle.

Dacă toate procedurile de achiziție a celor patru ferme se vor încheia cu succes, Holde va ajunge să exploateze o suprafață totală de 13.000 de hectare.

Pentru întreg anul 2021, Holde Agri Invest SA estimează o producție totală de 32.800 de tone, venituri consolidate de 57 de milioane de lei și un profit net de 7,3 milioane de lei.

Compania agricolă a raportat în primele 6 luni ale anului 2021 venituri de 14,9 milioane de lei (în creștere cu 193% față de aceeași perioadă a anului trecut), dar a făcut investiții și mai mari: 26,1 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat.

Investițiile de până acum au vizat modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate, a menționat sursa citată.

Holde Agri Invest SA este condusă de Liviu Zăgan (director general) și Iulian Cîrciumaru (președinte al Consiliului de Administrație).

Parallax

Vizualizari
525
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri