Denisa Crăciun

Holde Agri face o nouă achiziție: Cumpără o fermă în județul Dâmbovița. Valoarea tranzacției

Thumbnail

Compania românească Holde Agri Invest SA, care exploatează terenuri agricole, face o nouă achiziție: o fermă în județul Dâmbovița, în comuna Conțești, care are o suprafață de 2.100 de hectare de teren.

Astfel, ferma devine cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roșiori, Videle și Frumușani. Valoarea tranzacției este de 10,25 milioane de lei, din care Holde va plăti efectiv suma de 250 de mii de lei, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Restul de 10 milioane de lei reprezintă datorii ce vor fi preluate de către Holde, obiectivul fiind ca acestea să fie diminuate în următorii 4 ani, în baza unui program de redresare planificat de grup.

„Terenurile din cadrul fermei sunt operate în regim de arendă și comasate, acesta fiind unul dintre avantajele determinante în realizarea acestei achiziții”, se arată în comunicat.

Ferma are în componență o bază proprie și un parc de utilaje care urmează să intre în proces de modernizare conform standardelor operaționale ale grupului Holde.

„Planul nostru de extindere succesivă a suprafeței agricole exploatate continuă, iar odată cu alăturarea noii ferme în cadrul Holde, am ajuns la o suprafață totală de aproape 12.000 de hectare. Modelul nostru de business rămâne același – identificăm ferme agricole vegetale care au nevoie de capital suplimentar sau prezintă potențial de optimizare a performantei operaționale și pe care să le transformăm în exploatații agricole operaționale, moderne și eficiente. Totodată, tranzacția anunțată astăzi reprezintă o premieră, deoarece marchează crearea celui de-al patrulea nucleu Holde, care va purta denumirea de Conțești”, susțineLiviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

El a mai spus că „odată cu alăturarea acestui nou nucleu în portofoliu, suntem încântați că am reușit să atingem deja unul dintre obiectivele stabilite pentru acest an. În anul agricol 2021-2022 avem în plan cultivarea de culturi de grâu (395 ha), rapiță (320 ha), floarea-soarelui (350 ha), porumb (415 ha) și orz (620 ha) în cadrul acestui nucleu”.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București de la 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI.

Compania are o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei, iar începând cu 11 octombrie 2021, acțiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO. În cadrul acestui indice, Holde deține a doua cea mai mare pondere.

În 2021, Holde Agri Invest a derulat un program investițional de aproape 53 de milioane de lei, finanțat din surse proprii și împrumutate, respectiv credite bancare și contracte de leasing financiar.

Investițiile în echipamente tehnologice și achiziționarea de ferme, implicit extinderea suprafeței exploatate au fost pilonii principali ai programului investițional.

În 2021, Holde a finalizat achiziția nucleului Videle, aproximativ 2.400 ha și a făcut noi achiziții, prin preluarea societăților Interprest Agrotex și Agro Fields Future.

Prin Interprest a fost adăugată o suprafață de aproximativ 400 ha la nucleul Roșiori, care are în prezent o suprafață totală de aproape 3.650 ha, iar prin achiziționarea Agro Fields Future a fost extinsă suprafața nucleului Frumușani cu 250 ha, acesta având în momentul de față o suprafață totală de circa 3.650 ha.

Parallax

Vizualizari
562
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri