Răzvan Tătaru

Un fond de investiții lituanian ia un împrumut de 25 milioane EUR să construiască parcuri solare în România

Panouri fotovoltaice

Un fond lituanian care investește în proiecte de energie regenerabilă a semnat un acord cu o bancă austriacă pentru un împrumut de 25 milioane EUR, care va fi folosit pentru construcția unor centrale solare pe teritoriul României, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Împrumutul de 25 milioane EUR, acordat în urma înțelegerii dintre INVL Renewable Energy Fund I, un fond lituanian care investește în proiecte de energie regenerabilă, și Kommunalkredit, o bancă austriacă, va fi utilizat pentru a finanța construcția unor centrale solare cu o capacitate de 51 megawați (MW) în România.

Vedem piața românească ca pe o piață cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne așteptăm ca investiția Fondului în dezvoltarea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea securității energetice în România”, spune Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în 8 proiecte de centrale solare românești, cu o capacitate totală de 451 MW.

Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de fondul de investiții este de 483 MW. În afară de România, acesta dezvoltă proiecte de parcuri solare și în Polonia, de peste 32 MW.

Se estimează că investiția totală a Fondului în proiectele din România și Polonia se va ridica la peste 330 milioane EUR, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste țări ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.

Sub-fondul a fost înființat la 20 iulie 2021 de către societatea de administrare a activelor INVL Asset Management și investește în proiecte de energie regenerabilă aflate în stadiu incipient și mediu, care includ construcția de noi centrale electrice, crearea și/sau achiziția de infrastructură pentru operarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.

Parallax

Vizualizari
107
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri