Denisa Crăciun

O firmă IT românească se extinde în Marea Britanie, SUA, Emiratele Arabe

Thumbnail

O companie românească de securitate cibernetică, listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), se extinde în Marea Britanie, SUA și Abu Dhabi.

Safetech Innovations (simbol bursier SAFE), companie IT românească, a înființat deja entitatea din Marea Britanie și așteaptă acum deschiderea contului bancar local. Firma a selectat deja patru persoane care vor lucra în biroul din Marea Britanie în trimestrele 2 și 3 din 2022.

Pentru biroul din SUA, compania este în proces de înființare a societății locale și estimează că procedurile vor fi finalizate până la încheierea trimestrului 3 din 2022.

De asemenea, Safetech a demarat procedurile de înființare a societății din Abu Dhabi, proceduri care vor dura aproape 3 luni, a transmis compania, luni, într-un comunicat către StartupCafe.ro.

Din iunie 2, firma va detașa o persoană în Abu Dhabi, care va ocupa funcția de director general adjunct și al cărui obiectiv va fi operaționalizarea companiei.

Compania românească de securitate cibernetică a întregistrat în primele 3 luni din 2022 venituri operaționale de 5,2 milioane de lei, o scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului 2021, o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, o scădere de 23% și un profit net de 0,4 milioane de lei, o creștere cu 40% față de T1 2021.

În această perioadă, vânzările de servicii de securitate cibernetică, domeniul principal de activitate al companiei, au crescut cu 61% comparativ cu primul trimestru din 2021.

„În primul trimestru al anului 2022, am avut parte de o activitate intensă, determinată de numeroase solicitări pentru servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business. Aceste servicii, care au o rată ridicată de profit, au înregistrat o creștere importantă, lucru care ne încântă. Prin urmare, în T1 2022, profitabilitatea noastră, indicatorul financiar principal pe care îl urmărim, s-a apreciat semnificativ. În ceea ce privește scăderea la nivelul cifrei de afaceri, aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru acționari deoarece este determinată de reducerea vânzărilor de soluții de securitate cibernetică, soluții cu o marjă scăzută de profit”, spune Victor Gânsac, Președintele Consiliului de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

El a mai spus că „în perioada analizată, clienții noștri s-au orientat către serviciile de securitate cibernetică, în special pentru creșterea nivelului de protecție, având în vedere faptul că numărul de atacuri cibernetice continuă să se afle pe un trend ascendent”.

În primul trimestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 74% la cifra de afaceri totală a companiei, 2,5 milioane de lei, comparativ cu 36% în T1 2021. Implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 26%, 0,9 milioane de lei, față de 63% în T1 2021.

Totodată, scăderea înregistrată la nivelul acestei linii de business a fost afectată și de extinderea termenelor de livrare din partea producătorilor, de la 30 la 90 de zile pentru soluțiile de securitate cibernetică, care au și o componentă de hardware.

Extinderea termenelor de livrare a fost determinată de întârzierile pe lanțurile de aprovizionare. La capitolul vânzării de bunuri, acestea au echivalat cu 0,1% din cifra de afaceri totală în T1 2022.

De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu șase clienți noi, atât din România, cât și din străinătate.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 200 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
542
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri