Claudiu Zamfir

Ce profit scoate o firmă românească de IT. „Ne luptăm cu multinaționalele, care au putere să ofere salarii mai mari”

Thumbnail

O firmă românească de securitate cibernetică, Safetech Innovations, care vrea să-și caute finanțare pe bursă, la București, și-a dublat profitul în anul 2018 față de 2017.

Firma IT a înregistrat în 2018 un profit net de aproximativ 1.100.000 lei, în creștere puternică față de anul 2017, când a avut 529.000 lei, profit, a anunțat, joi, Safetech Innovations, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

În schimb, în ceea ce privește vânzările, firma românească a obținut în 2018 o cifră de afaceri de 7 milioane lei, o scădere față de rezultatul din 2017, care a fost de 8 milioane lei.

„Scăderea a fost prevăzută de conducerea companiei și a fost cauzată de schimbarea strategiei, compania devenind mai selectivă în alegerea proiectelor pe care le oferă clienților” - explică firma IT.

În cursul anului 2018, Safetech Innovations s-a axat pe restructurarea ofertei de servicii și soluții, pentru a se putea concentra în primul rând pe proiecte complexe de securitate cibernetică. „Scopul urmărit a fost acela ca Safetech să atingă în următorii ani o rată a rentabilității estimată la 25%”.

În 2019, firma IT spune că vrea să atragă capital nou pentru dezvoltare și are în vedere o potențială listare pe AeRO, piața destinată firmelor mici și mijlocii (IMM), a Bursei de Valori București. Capitalul atras ar urma să fie utilizat pentru investițiile în produse și soluții proprii în domeniul securității cibernetice.

De asemenea, Safetech Innovations spune că vrea să lanseze primul produs propriu până la sfârșitul lunii februarie 2019, în urma unor investiții semnificative realizate pe parcursul anului 2018.

„Pentru o optimizare a performanței financiare, începând cu anul 2019, Safetech va diminua vânzarea de soluții ale producătorilor, pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de servicii și soluții proprii de securitate cibernetică”, mai afirmă compania românească.

În plus, firma intenționează să își mărească cifra de afaceri pe piețele internaționale. În 2018, aproximativ 10% din veniturile Safetech au provenit din proiecte internaționale, iar compania și-a propus să majoreze acest procent la 25% în următorii ani, pentru a-și  reduce astfel dependența de piața din România.

De asemenea, noile obligații în materie de securitate IT, introduse de Uniunea Europeană pentru anumite companii sunt o oportunitate de care Safetech vrea să profite anul acesta în România.

În urma transpunerii recente a Directivei UE privind măsurile pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune (NIS) în legislația românească ( prin Legea 362/2018), firma mizează pe o creștere a rezultatelor financiare în 2019.

Directiva NIS reprezintă primele norme la nivelul Uniunii Europene privind securitatea informației care se aplică operatorilor de servicii esențiale și furnizorilor de servicii digitale. Operatorii de servicii esențiale la care se face referire în legislație includ întreprinderile din sectorul energetic, transporturilor, bancar, infrastructurile pieței financiare, sănătate, distribuția apei potabile și sectoarele de infrastructură digitală. Companiile românești din aceste industrii vor trebui să se adapteze noilor reglementări până la sfârșitul anului 2019.

Cu aproape 40 de salariați în anul 2018, firma românească se confruntă și ea cu lipsa forței de muncă în domeniul IT. „Găsim greu specialişti în securitate cibernetică. Ne luptăm în principal cu multinaţionalele, care au putere să ofere salarii mult mai mari”, a declarat recent Victor Gânsac, directorul general al Safetech Innovations, pentru Ziarul Financiar.

Parallax

Vizualizari
2713
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri