Denisa Crăciun

Elon Musk spune că Twitter vrea să reangajeze o parte din angajații concediați în 2022

elon musk twitter

Elon Musk spune că Twitter va încerca să reangajeze o parte din angajații pe care i-a concediat spre sfârșitul anului 2022, după ce a preluat oficial rețeaua socială.

„Momentele disperate cer măsuri disperate”, a declarat Musk într-un interviu acordat CNBC, potrivit Business Insider

„Fără îndoială, unii dintre oamenii care au fost concediați probabil că nu ar fi trebuit concediați”, a completat miliardarul. 

Musk a redus numărul de angajați ai Twitter cu 80%, de la 7.800 la aproape 1.500, pentru a reduce costurile și pentru a aduce compania pe profit, arată Variety.

Elon Musk a spus în timpul interviului o metaforă pe care a mai folosit-o în decembrie 2022, comparând Twitter cu „un avion cu motoarele în flăcări care se îndreaptă cu viteză spre pământ” din cauza situației sale financiare. Twitter ar fi urmat să înregistreze un flux de numerar negativ de 3 miliarde de dolari în 2022, a explicat el. 

Astfel, nu a avut timp să găsească „strategia de concediere deoarece Twitter trebuia să-și stabilizeze ritmul de cheltuieli”, a mai declarat el. 

„Cred că avem cu siguranță nevoie să angajăm oameni și, dacă nu sunt prea supărați pe noi, probabil să reangajăm câțiva dintre cei concediați” - Elon Musk. 

Recent, proprietarul Twitter, Elon Musk, a anunțat că și-a găsit un înlocuitor în funcția de CEO al Twitter, pe Linda Yaccarino, fosta șefă a business-ului de publicitate din compania media NBCUniversal, miliardarul urmând astfel să treacă pe altă poziție.

Inițial, într-o postare pe Twitter, Musk nu a dezvăluit cine este viitorul director general (CEO) al rețelei sociale, dar a precizat că este o femeie, care va prelua conducerea în 6 săptămâni. „Sunt nerăbdător să anunț că am un nou CEO pentru X/Twitter. Ea va începe în aproximativ 6 săptămâni” - a scris miliardarul. Ulterior, el a dezvăluit, tot pe Twitter, că este vorba de Linda Yaccarino (59 de ani).

Parallax

Vizualizari
222
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri