Denisa Crăciun

Concedieri în masă la Twitter: Cum i-a anunțat Elon Musk pe angajați că vor fi disponibilizați

Thumbnail

Elon Musk vrea să concedieze în masă o parte din angajații Twitter și ar fi planificat să facă acest lucru încă de vinerea aceasta, conform unui e-mail transmis joi de companie către personalul său, potrivit CNN.

După ce a preluat Twitter pentru suma de 44 miliarde de dolari, șeful Tesla și SpaceX a început să facă o serie de concedieri începând cu Parag Agrawal, CEO-ul rețelei sociale, şi alţi doi executivi.

Acum, Twitter și-a anunțat angajații printr-un e-mail transmis joi seara că vor primi o notificare cu titlul „Rolul tău la Twitter” până vineri, ora 12:00, prin care vor fi informați dacă sunt sau nu concediați.

„În efortul de a poziționa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă vineri”, ar fi transmis compania angajaților, potrivit The New York Times

A apărut și pe Twitter mesajul care ar fi fost transmis personalului companiei, potrivit The Guardian.

Cei afectați de decizia companiei vor primi o notificare prin e-mail cu pașii pe care trebuie să-i urmeze odată cu concedierea. De asemenea, și cei care rămân în companie vor fi informați, ar fi transmis Twitter. 

Aproape jumătate din cei 7.500 de angajați ai Twitter și-ar putea pierde locurile de muncă, conform TechCrunch.

„Pentru a asigura siguranța fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților, birourile noastre vor fi închise temporar și accesul la insigne va fi suspendat”, se mai arată în e-mail.

„Dacă vă aflați într-un birou sau în drum spre un birou, vă rugăm să vă întoarceți acasă”, le-ar fi transmis Twitter angajaților.

Joi compania ar fi fost dată în judecată pentru concedierile în masă pe care le plănuiește, pentru că încalcă Legea Worker Adjustment and Retraining Notification (WARN Act), conform CNN și Bloomberg.

Legea WARN prevede că un angajator care are peste 100 de lucrători trebuie să furnizeze un preaviz scris cu 60 de zile înainte de o disponibilizare în masă, care afectează 50 sau mai mulți angajați la un singur loc de muncă. 

Între timp, vineri dimineață au apărut mai multe postări ale unor angajați Twitter care confirmă că au fost notificați de companie că vor fi disponibilizați.

Am mai scris și noi despre decizia lui Elon Musk de a concedia o parte din angajații Twitter.

Chiar înainte de preluarea Twitter, Musk ar fi intenționat să concedieze aproape 75% din cei 7.500 de angajați ai companiei. 

Pe atunci scriam cel mai bogat om al lumii ar fi dezvăluit potenţialilor investitori că intenţionează să reducă numărul angajaţilor Twitter la aproximativ 2.000.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
970
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri