Denisa Crăciun

Elon Musk acuză Twitter că nu îi oferă informații despre conturile false din platformă

Thumbnail

Miliardarul Elon Musk este nemulțumit de informațiile oferite de Twitter cu privire la nivelul de spam și conturi false create în platforma socială.

Într-un nou dosar al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA (SEC), Twitter a distribuit o scrisoare pe care a primit-o de la echipa juridică a lui Elon Musk.

În document se arată nemulțumirea șefului Tesla cu privire la informațiile oferite de Twitter despre nivelul de spam și conturi false create în rețeaua socială, relatează TechCrunch.com.

Despre acest lucru am mai scris pe StartupCafe.ro la mijlocul lunii mai, când spuneam că antreprenorul suspendă cumpărarea Twitter pe motiv de conturi false pe platformă.

Atunci, Musk susținea că aşteaptă rezultatul unui audit potrivit căruia conturi false reprezintă mai puţin de 5% dintre utilizatorii reţelei de socializare.

Acum, potrivit scrisorii, Twitter ar fi refuzat „să furnizeze informațiile pe care domnul Musk le-a solicitat în mod repetat începând cu 9 mai 2022 pentru a-și facilita evaluarea spam-ului și a conturilor false de pe platforma companiei”.

Echipa juridică a lui Elon Musk susține că „cea mai recentă ofertă a Twitter de a oferi pur și simplu detalii suplimentare cu privire la metodologiile de testare proprii ale companiei, fie prin materiale scrise, fie prin explicații verbale, echivalează cu refuzul solicitărilor de date ale domnului Musk”.

Datele pe care Twitter ar refuza să I le comunice lui Musk i-ar fi de folos miliardarului care încearcă să efectueze propria analiză a nivelului de conturi false din platformă.  

În plus, pe fondul acestei nemulțumiri, Musk își rezervă dreptul de a nu finaliza achiziția Twitter, conform scrisorii pe care o semnează avocatul Mike Ringler.

Acțiunile Twitter au scăzut cu 5% luni dimineață, notează CNBC.

În aprilie, Consiliul de administrație al Twitter a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra rețeaua socială la valoarea de 44 de miliarde de dolari, 54,20 dolari pe acțiune.

Parallax

Vizualizari
303
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri