Claudiu Zamfir

Fondatorul Twitter Jack Dorsey a ales un CEO indian: Principalele calități ale lui Parag Agrawal

Thumbnail

Fondatorul Twitter, miliardarul american Jack Dorsey, se retrage de la conducerea companiei și a anunțat oficial cine este succesorul său și calitățile care îl fac un lider bun pentru marea rețea socială.

În cei aproape 16 ani alături de Twitter, Jack Dorsey se vede pentru a doua oară în postura de a părăsi funcția de CEO, după ce, în 2008 fusese dat jos de ceilalți acționari pe motiv că, în loc să se ocupe de problemele rețelei sociale, ar fi fost mai interesat de modă.

Sunt multe de spus despre cât este de important ca o companie se fie condusă de fondator. Până la urmă, eu consider că este un lucru care limitează și poate cauza eșecul. Am muncit din greu să mă asigur că această companie se poate rupe de fondatorii ei. (...) Sunt puțini fondatori care aleg binele companiei în fața propriului ego. (...) Este crucial ca o companie să stea pre propriile-i picioare, eliberată de influența sau direcția fondatorului său”, a spus Jack Dorsey, într-un mesaj postat pe Twitter, luni.

Anul trecut, Dorsey a intrat în conflict cu un investitor important, Paul Singer. De asemenea, Twitter, alături de Facebook și alte platforme online mari, a fost luată la țintă de autoritățile americane și de alte guverne. În mai 2021, birourile Twitter din India au fost „călcate” de polițiști, după ce rețeaua socială etichetase drept „media manipulate” mesajele postate de un politician indian de la putere. Pe urmă, guvernul indian a acuzat compania că a încălcat niște legi locale, privind necesitatea de a supraveghea conținutul generat de utilizatori pe platformă.

Tot din India este originar și noul CEO al Twitter. Parag Agrawal s-a angajat la rețeaua socială americană acum 6 ani, iar din 2017 ocupa funcția de director de tehnologie (CTO). El este absolvent al Institutului Indian de Tehnologie de la Bombay și are un doctorat în informatică de la Stanford.

Consiliul de administrație al Twitter l-a numit pe Parag Agrawal (37 de ani) în funcția de CEO, dar acesta era deja alegerea lui Dorsey „de ceva vreme”.

Jack Doresey spune că văzut la noul CEO al Twitter o serie întreagă de calități:

  • „Înțelege profund compania și nevoile ei”.
  • „A participat la fiecare decizie importantă în compaie”.
  • „Este curios, meticulos, rațional, creativ, exigent, responsabil și modest”.
  • „Învăț zilnic ceva de la el”.
  • „Am încredere totală în el ca CEO al nostru”.
  • „A venit” la Twitter „ca inginer, căruia îi păsa profund de munca noastră”.

Fondatorul Twitter mai spune că refuză să preia funcția de președinte al Consiliului de Administrație, tocmai „pentru a-i da lui Parag spațiul de care are nevoie pentru a conduce”. Jack Dorsey va mai rămâne în Consiliul de Administrație al Twitter până prin luna mai 2022, iar apoi se va retrage de tot din conducerea companiei.

De asemenea, funcția de președinte al Consilului de Administrație va fi ocupată de Bret Taylor (care este președinte și director operațional - COO - al companiei de software de marketing Salesforce). El vine în locul lui Patrick Pichette.

Jack Dorsey a fondat Twitter în martie 2006, alături de cofondatorii Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams.

Cu o avere cotată la circa 12 miliarde de dolari, Jack Dorsey este și CEO și președinte al companiei de servicii financiare Square, pe care a fondat-o în 2009, alături de câțiva asociați, ajunsă acum la o valoare de aproape 100 de miliarde de dolari pe bursă.

Parallax

Vizualizari
541
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri