Claudiu Zamfir

Șeful Twitter pregătește o achiziție de 29 miliarde dolari în afacerile fintech și de comerț online

Thumbnail

Șeful Twitter, Jack Dorsey, mai are o companie importantă, Square, în zona de plăți online, iar aceasta vrea acum să preia o firmă din domeniul serviciilor financiare și al comerțului online, la valoarea de 29 de miliarde de dolari.

Square a anunțat oficial că a intrat într-un acord pentru a prelua firma australiană Afterpay, tranzacția urmând să se ridice la valoarea de 39 de miliarde de dolari australianei (circa 29 miliarde dolari americani), în acțiuni.

Achiziția urmează să se finalizeze în primul trimestru al anului 2022, dacă va primi toate aprobările necesare.

Fondată în anul 2009, Square oferă o serie întreagă de sevicii financiare, de la plăți digitale până la finanțare business, pentru comercianții care utilizează servciile sale. Compania este listată la Bursa de la New York și are o valoare de piață de circa 112 de miliarde de dolari americani.  

De partea cealaltă, Afterpay este o companie care oferă servicii de tipul „buy now, pay later” (BNPL) - „cumperi acum, plătești mai târziu”. Prin platforma sa de servicii financiare, consumatorii pot cumpăra diverse produse de la magazine online sau fizice și le pot plăti mai târziu, în rate egale, fără dobândă.

În Europa, cel mai cunoscut startup BNPL este compania suedeză Klarna, evaluat la 45,6 de miliarde de dolari. Nici Klarna, nici Afterpay nu activează și în România.

Afterpay a fost fondată în anul 2015, în Australia, de către Nick Molnar și Anthony Eisen, doi tineri antreprenori australieni. Compania operează și în Marea Britanie, SUA, Canada și Noua Zeelandă. Listată la bursa ASX de la Sydney, Afterpay are o valoare de piață de circa 25 de miliarde de dolari americani.

„Square și Afterpay au un scop comun. Ne-am construit afacerea pentru a face sistemul financiar mai echitabil, accesibil și mai inclusiv, iar Afterpay a construit un brand de încredere aliniat acestor principii. Împreună putem conecta mai bine ecosistemele noastre Cash App și Seller pentru a oferi produse și servicii și mai convingătoare pentru comercianți și consumatori” - a spus Jack Dorsey, cofondator și CEO al Square.

Parallax

Vizualizari
1507
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri