Denisa Crăciun

De ce „a pariat” Binance cu 500 milioane dolari pe achiziția Twitter de către Elon Musk

binance- Iryna Budanova- Dreamstime

CEO-ul exchange-ului de criptomonede Binance, Changpeng Zhao, spune că deși s-a angajat să investească 500 de milioane de dolari în preluarea Twitter de către Elon Musk, nu a fost deranjat că șeful Tesla a încercat să renunțe la achiziție, potrivit TechCrunch.

Prezent la conferința Web Summit din Lisabona, care are loc pe parcursul acestei săptămâni, directorul general al celei mai mari platforme crypto din lume a declarat că a fost „puțin surprins” când a auzit că Elon Musk s-a hotărât să achiziționeze Twitter într-un final, conform CNBC.

Binance s-a angajat să contribuie cu 500 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe Musk să cumpere Twitter.

„Când investim într-o afacere, ne simțim foarte confortabil dacă tranzacția se încheie. Ne simțim foarte confortabil și dacă înțelegerea nu se încheie. Întotdeauna vrem să ajungem într-un punct în care ne aflăm în această poziție”, a spus CEO-ul Binance.

Sunt 12 bănci, în total, care i-au împrumutat lui Elon Musk 12,7 miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, conform Financial Times.

Ele vor păstra datoria până la începutul anului 2023 și așteaptă ca miliardarul să dezvăluie un plan de afaceri mai clar, pe care să îl poată prezenta investitorilor.

Grupul de creditori, care este condus de Morgan Stanley, Bank of America și Barclays, a recunoscut că aceștia vor rămâne blocați cu datoria în contabilitate o perioadă mai lungă de timp și vor ajunge, probabil, să sufere pierderi foarte mari de pe urma pachetului de finanțare, spune FT care citează surse familiare cu situația.

Totodată, conform sursei menționate, din grupul de bănci ar mai face parte și MUFG, BNP Paribas, Mizuho și Societe Generale.

Changpeng Zhao a recunoscut că Elon Musk este un tip imprevizibil, așa că a fost surprins când miliardarul a preluat Twitter. El a mai spus că și-ar dori ca șeful Tesla să aducă Twitter în Web 3.

Binance susține libertatea de exprimare și vrea să crească „libertatea banilor”, a spus Zhao, care a mai declarat că vede Twitter pe un instrument important de dezvoltare a unei afaceri.

El a mai spus că utilizează aplicația Twitter mai mult decât folosește Binance.

„Suntem investitori pe termen foarte lung, așa că anticipăm că vom fi implicați în următorii 10, 50 până la 100 de ani. Nu ne deranjează termenul scurt, nu ne pasă de asta. Ne pasă de potențialul pe termen lung al platformei, iar Twitter plus Elon? În mod independent, au mult potențial, dar împreuna au un potențial atât de mare. Peste zece sau 20 de ani, suntem foarte încrezători că aceasta va fi o platformă mult mai puternică decât era Twitter ieri” - Changpeng Zhao.

Deși exchange-ul crypto a contribuit cu un cec masiv la preluarea Twitter de către Musk, Zhao a insistat că nu primește prea mult detalii despre ce se întâmplă în sediul companiei acum.

Spre exemplu, ar fi aflat că Elon Musk vrea să crească costul abonamentului Twitter Blue de la 5 la 8 dolari pe lună odată cu restul lumii, decizie cu care este de acord.

„Susținem foarte mult orice (n.r. idee) care poate reduce conturile false pe Twitter” – a spus Zhao.

„Puteți vedea că viteza schimbărilor în Twitter este mult mai mare acum. Anul trecut, nu știu câte funcții noi (n.r. au fost; Nu am văzut atât de multe. Dar mă aștept pe deplin ca acum, cu Elon la conducere, viteza de lansare a noilor funcții să fie mult mai rapidă”, a declarat directorul general de la Binance.

Reamintim că miliaradrul Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a preluat controlul Twitter după ce a încheiat achiziţia reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din lume i-ar fi concediat imediat pe CEO-ul Parag Agrawal şi alţi doi executivi- directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington.

Elon Musk este considerat cel mai bogat din lume la ora actuală, cu o avere cotată la 206,4 miliarde de dolari, conform topului Forbes în timp real.

Parallax

Vizualizari
1464
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri