Redacția StartupCafe.ro

Crypto 2023: Departamentul de Justiţie al SUA solicită peste 4 miliarde dolari de la Binance Holdings

binance

Departamentul de Justiţie al SUA solicită peste 4 miliarde de dolari de la Binance Holdings, ca parte a unei propuneri de finalizare a unei investigaţii care durează de ani de zile, a informat luni Bloomberg News, citând persoane care cunosc situația, transmite Reuters, citată de News.ro.

Negocierile dintre Departamentul de Justiţie şi Binance includ posibilitatea ca fondatorul platformei de criptomonede, Changpeng Zhao, să se confrunte cu acuzaţii penale în Statele Unite.

Pedeapsa potenţial uriaşă ar putea pune capăt unei investigaţii de lungă durată asupra companiei.

Binance se află în atenţia Departamentului de Justiţie (DoJ) cel puţin din 2018, după cum a arătat Reuters anul trecut.

Procurorii federali americani au cerut Binance, în decembrie 2020, să furnizeze înregistrări interne despre controalele sale împotriva spălării banilor, împreună cu comunicările care îl implică pe Zhao.

Ancheta DoJ este una dintr-un şir de probleme legale şi de reglementare cu care se confruntă în Statele Unite cea mai mare platformă de criptomonede din lume.

În iunie, Comisia pentru bursă şi valori Mobiliare (SEC) a dat în judecată pe Binance şi pe co-fondatorul său, Zhao, acuzându-i că operează ”o schemă elaborată de sustragere de la respectarea legilor federale privind valorile mobiliare din SUA”.

Binance a negat acuzaţiile SEC şi a spus că „îşi va apăra cu putere” platforma.

Compania a fost, de asemenea, martoră la un exod al directorilor şi o scădere a cotei de piaţă în acest an. Cel puţin o duzină de directori au părăsit platforma în ultimele luni, inclusiv directorul de strategie al Binance, consilierul general şi directorul de produs.

Binance nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters. Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 773
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri