Denisa Crăciun

Alianță românească pe piața tehnologiilor pentru agricultură

Thumbnail

O companie antreprenorială românească de high-tech încheie un parteneriat cu startup-ul AgriCloud, specializat în furnizarea de soluții IoT pentru agricultura de precizie.

Chromosome Dynamics (simbol bursier CHRD) colaborează cu startup-ul AgriCloud, înființat în 2017.

„CHRD va folosi tehnologiile integrative AgriCloud în proiectele actuale și viitoare, pentru a accelera dezvoltarea de instrumente și soluții de ultimă generație, livrate fermierilor români care doresc practicarea agriculturii responsabile”, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

AgriCloud este un startup specializat în furnizarea de soluții IoT (Internet of Things) pentru agricultura de precizie, care pune la dispoziție fermierilor instrumente de monitorizare completă a terenurilor agricole prin intermediul senzorilor, roboților și camerelor multispectrale.

„Ne dorim ca acest parteneriat strategic să susțină și să promoveze deopotrivă ambele părți implicate și vom urmări integrarea a cât mai multe practici de cross-selling în portofoliile noastre. Scopul este acela de a avantaja atât clienții, prin pachete complete de instrumente pentru investiții minime, cât și de a aduce în atenția unui număr cât mai mare de fermieri din două portofolii de clienți, cele mai complexe produse din zona agri-tech”, spune Marcel Ionescu, CEO AgriCloud.

„Credem că viziunea și produsele CHRD, împreună cu instrumentele și experiența AgriCloud pot aduce beneficii semnificative atât fermierilor români și de peste hotare, cât și în ceea ce privește relația B2B, înspre generarea de soluții high-tech și susținerea reciprocă într-un domeniu care necesită inovație continuă și tehnologizare rapidă”, susține Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

Chromosome Dynamics, înființată în 2020, are ca obiect principal de activitate dezvoltarea de Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) pentru dezvoltarea sectorului agro din România.

Compania s-a listat pe 5 mai 2022 pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Parallax

Vizualizari
256
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri