Denisa Crăciun

O companie românească de soluții tech pentru sectorul agricol se listează la Bursa de Valori București

Thumbnail

O companie antreprenorială românească de tehnologie pentru sectorul agricol se listează pe 5 mai pe SMT AeRO, administrat de Bursa de Valori București, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Chromosome Dynamics SA, companie antreprenorială de high tech înființată în 2020, se va lista joi, 5 mai 2022, pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania va fi tranzacționată sub simbolul bursier CHRD.

Startup-ul se ocupă cu dezvoltarea de Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) cu impact asupra dezvoltării sectorului agro din România.

La doi ani de la înființare, compania are o cifră de afaceri la 31.12.2021 de 4,75 milioane de lei și estimează, în baza produselor dezvoltate sau în curs de dezvoltare, o creștere a cifrei de afaceri cu 600% la nivelul anului 2023, conform comunicatului.

„Listarea companiei noastre vine în cel mai bun moment posibil, atât pentru noi, cât și pentru investitori. De la derularea plasamentului privat și până în prezent, am lucrat la o serie de proiecte care vor fi lansate în viitorul foarte apropiat. Proiectele noastre de Machine Learning și Artificial Intelligence, inovative și unice pe piața din România, sunt destinate domeniului agri, domeniu care, invariabil, prin  natura lui, poate avea doar un trend ascendent de dezvoltare. Scopul nostru este să valorificăm în anii următori aceste produse pe piața internă și internatională, bazându-ne pe avantajul competitiv că acestea sunt un first-of-a-kind”, a spus Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

El a mai declarat că „ne propunem și suntem pregătiți să valorificăm experiența și expertiza noastră în AI și în alte domenii, ceea ce generează, de asemenea, avantaj competitiv. Ne-am propus să dăm un scop AI, inițial în domeniul agro, unde avem expertiza și să dezvoltăm, ulterior, constant. Orientați către viitor, este firesc să valorificăm și potențialul companiei pe piața de capital din România. Gândim dezvoltarea integrat, pe termen mediu și lung, atât pentru companie, cât și pentru potențialii noștri investitori. Debutul oficial pe piața de capital marchează o nouă etapă în viața companiei și ne-am propus să folosim toate mecanismele pe care aceasta ni le pune la dispoziție pentru a ne dezvolta”.

Compania a dezvoltat Agrobazar, o platformă de gestionare a proceselor de consultanță și vânzare-cumpărare în domeniul agricol.

De la momentul lansării din 2021 și până în prezent, vânzările totale prin platformă au depășit 2,5 milioane de lei. În total, website-ul a avut peste un milion de vizitări unice.

 „Ne-am propus ca Agrobazar să fie un one-stop shop pentru agricultorii din România, menit să cuprindă tot sectorul agroalimentar în 12 mari categorii. Punem la dispoziţie servicii de consultanţă în agribusiness, utilaje agricole şi inputuri – seminţe, pesticide, îngrăşăminte – dar și o gamă largă de produse din zona casa&grădina și pet&vet”, a declarat Mugurel Ionel.

Printre acționarii companiei se numără Bittnet Systems, dar și Agista, un fond de investiții românesc cu focus pe piața AeRO, care accelerează IMM-urile locale, prin infuzie de capital, know-how și listarea acestora pe piata de capital.

Chromosome Dynamics a desfășurat în a doua jumătate a anului 2021 mai multe runde de finanțare, inclusiv un plasament privat, prin care a atras 3,4 milioane de lei, fonduri utilizate pentru dezvoltarea proiectelor de investiții ale companiei.

Parallax

Vizualizari
1238
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri