Claudiu Zamfir

O firmă românească de soluții IT pentru agricultură intră pe bursă

Thumbnail

Firma românească de soluții tehnologice pentru agricultură Chromosome Dynamics, fondată în anul 2020 de antreprenorul Mugurel Ionel (foto), s-a listat, joi, la tranzacționare pe AeRO, piața de IMM-uri a Bursei de Valori București.

Acțiunile companiei se tranzacționează sub simbolul bursier CHRD.

Chromosome Dynamics, centrată pe soluții inovatoare de IT și inteligență artificială, este a opta companie listată în 2022 la Bursă, pe piața AeRO. Capitalizarea totală a noilor emitenți, veniți la bursă în acest an, este de 2,9 miliarde de lei.

„O parte dintre proiectele noastre sunt deja finalizate, altele sunt în curs de finalizare, iar până la sfârșitul acestui an vor fi lansate”, a declarat Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics, într-un comunicat transmis, de BVB, StartupCafe.ro.

Chromosome Dynamics a derulat în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2021 un plasament privat de vânzare de acțiuni noi, în cadrul căruia au participat 60 de investitori. Compania a atras de la investitori suma de 3,35 milioane de lei, în urma vânzării a 111.929 acțiuni noi la un preț de 30 de lei/acțiune. Fondurile sunt destinate susținerii planurilor de dezvoltare software-hardware ale companiei, pentru promovare și marketing, servicii IT, extinderea spațiilor de birouri și pentru asigurarea cheltuielilor cu resursele umane.

Chromosome Dynamics a lansat în 2021 Agrobazar, primul său produs și, de asemenea, primul marketplace cu profil agroindustrial din România. Din momentul lansării și până în prezent vânzările totale prin platformă au depășit 2,5 milioane de lei.

Compania anunță că va lansa în acest an proiectele dezvoltate din momentul încheierii plasamentului privat de acțiuni până în prezent: SpellBox, Homeland, ORGNit, WatchDog, Rooster’s Journey, Tortoise. SpellBox și Homeland (Beta) sunt programate pentru a fi lansate oficial în luna iunie, urmând ca lansarea celorlalte proiecte să fie realizată până la finalul acestui an.

În 2020, primul an de funcționare, firma românească a avut o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei. În 2021, cifra de afaceri a crescut de aproape 5 ori, până la 4,6 milioane de lei. Profitul net al companiei în 2021 a fost de 976.065 lei. Pentru 2022, compania estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de lei și un profit brut de aproape 3 milioane de lei. În prezent, în cadrul companiei sunt 17 angajați.

Parallax

Vizualizari
445
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri