Denisa Crăciun

Update la SPV. Vor fi introduse noi modalități de autentificare

laptop

Ministerul Finanțelor lucrează la modernizarea portalului ANAF și a Spațiului Privat Virtual (SPV) și vrea să introducă modalități noi de autentificare în sistem prin dispozitive mobile.

Odată cu noile modalități de autentificare, „este prevăzută și introducerea posibilității de acordare de drepturi limitate de acces la SPV, pe diferite funcționalități, pentru persoanele care utilizează același cont pentru operațiuni diferite”, a transmis Ministerul Finanțelor într-un răspuns către Camera Consultanților Fiscali (CCF).

Astfel, va exista un utilizator SPV cu drepturi de administrator al contului care va putea atribui drepturi de acces și altor persoane, în funcție de atribuțiile acestora.

Potrivit CCF, la momentul actual nu pot fi acordate drepturi diferențiate persoanelor care accesează un cont de SPV al unei firme (spre exemplu, administratorii, angajații unei firme).

„În cazul în care și alte persoane din cadrul unei societăți (spre exemplu, angajații) utilizează SPV-ul strict pentru realizarea unor anumite atribuții, cum ar fi transmiterea de facturi electronice prin sistemul RO e-Factura, depunerea declarațiilor fiscale, analiza fișei de evidență pe plătitor etc., considerăm că, într-o astfel de situație, ar trebui oferită posibilitatea din punct vedere tehnic ca aceștia să poată avea acces strict la secțiunile aferente sistemului RO e-Factura, depunerea declarațiilor etc., fără a putea accesa celelalte secțiunile ale SPV-ului”, susține CCF.

Ministerul Finanțelor menționează că are în plan „extinderea gamei de servicii oferite în sistem electronic prin SPV, extinderea disponibilității serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea variantelor portalului ANAF adaptate la dispozitive de tip smartphone si tabletă, dezvoltarea de aplicații pentru platformele Android și iOS prin care să fie accesibile anumite servicii furnizate prin SPV”. 

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
909
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri