Claudiu Zamfir

ANAF: Firmele pot cere on-line numărul de identificare a caselor de marcat cu jurnal electronic

Thumbnail

Firmele din România pot depune pe internet, prin intermediul Spațiului Privat Virtual,  documentele aferente procesului de solicitare și atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale, a anunțat, miercuri, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Astfel, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot:

  • depune "Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în județ/municipiul București sau a numărului unic de identificare din aplicația informatică a Agenției Naționale de Administrare Fiscală" - Formular C 801 și
  • pot primi "Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale".

Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online - Declarații Electronice. Informații despre completarea și transmiterea cererii, respectiv  documentele care trebuie atașate, se regăsesc în Ghidul  publicat pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală,  în cadrul secțiunii Servicii Online/"Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)" sau pot fi obținute telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor - Call-center la nr. de telefon (+4).031.403.91.60.

”ANAF sfătuiește contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile”, menționează sursa citată.

Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sancțiuni  contribuabililor mari și mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, și contribuabililor mici, începand cu 1 noiembrie 2018.

Cerere Case Marcat by claus_44 on Scribd

Citește și:

Ghid ANAF pentru casele de marcat cu jurnal electronic. Cum se ia numărul unic de identificare. Cum e la taxi

Parallax

Vizualizari
3569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri